Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

ARC-probleem?


19 januari, 2017, Categorie:

De volgende vraag. Ik had reeds een soundbar (Philips HTL7140B/12) en heb onlangs ook een Home Theater System (Samsung HT-J7750W) aangeschaft. Aansluiten soundbar met HDMI-out op HDMI-in (arc) van smart-tv (Samsung UE48JU7000) werkt perfect. Geluid komt dan via soundbar. Aansluiten HTS met HDMI-out op HDMI-in (arc) van samrt-tv werkt ook perfect. Geluid loopt dan via HTS.

Nu wil ik een schakeling van óf geluid via soundbar óf geluid via HTS. Kijken we ’s avonds alleen TV, dan hoeft niet de HTS aan te staan, maar alleen de gekoppelde soundbar. Overdag bij gebruik van blu-ray speler of WD TV mediaspeler of Sony PS3, gebruik ik dan de HTS voor het geluid.

Op internet dacht ik een oplossing gevonden te hebben in een HDMI switch van König (KN-HDMISW25)  met 4 HDMI poorten in en 1 poort uit, met arc. Deze aangeschaft en aangesloten volgens gebruiksaanwijzing. Schakelen tussen aangesloten soundbar en HTS gaat met prima beeld, maar zonder doorgave van geluid.

Geluid altijd via de HTS is een optie, maar dan ligt de soundbar er ongebruikt bij, wat wel zonde van de investering is.

Weet u een oplossing? Misschien in de vorm van een switch, die wel werkt.

Antwoorden

Als je gaat schakelen werkt ARC niet meer dus dat gaat niet werken. Je hebt maar één ARC poort dus het enige wat je kunt doen is een audiokabel tussen de tv en de HTS of soundbar leggen en de tv dus elke keer als je wilt wisselen instellen op audio via ARC of de audiokabel.