Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

ARC op ARC of niet?


12 maart, 2015, Categorie:

Hallo ik heb een nieuw account aangemaakt omdat ik er niet meer in kan komen helaas…

Ik heb een vraag, als ik een hdmi 1.2 uit de arc uitgang van de sony tv  laat komen moet ik die dan in de ARC aansluiting van de Sony bluray steken of hoeft dat niet en kan hij in een gewone hdmi ingang [highspeed dan] ? Zoja hoe kan ik die ARC van de Bluray dan nog verbinden met humax?

groet

Henny

Antwoorden

Als het goed is heeft de Sony Blu-ray speler maar één HDMI-poort, een uitgang. Die moet je gebruiken? Of gaat het om een home cinema set? Dan sowieso de HDMI-uitgang, waar er ook maar één van is.

ARC verbinden van Humax en Blu-ray heeft geen zin. Dit is alleen voor koppeling met tv’s.

Hallo Martijn,

Dank voor je reactie.

Het betreft een Sony bluray homecinema BDV-N8100W met 2x een hdmi IN en 1 hdmi out aansluiting en de tv is een Sony KDL-40W905A met iig een ARC.

verder lan en optische ingangen etc… maar optisch is dacht ik niet nodig.

Ik begrijp dat het dus niet uitmaakt op welke HDMI ingang van de cinemaset ik de tv aansluit als hij maar uit de ARC van de tv komt??                                                         Is arc op arc überhaupt mogelijk?                                                                       Moet ik de LAN voor internet van de router naar de tv aansluiten of op de cinemaset? ivm smart tv netflix etc…  

Ik vind het verwarrend soms…  Ik heb nu

·       -Router naar Lan aansluiting op cinemaset met cat 6e

·       -coax naar de HUMAX decoder

·       -decoder met hdmikabel naar cinemaset HDMI1 in [hier geleerd ivm tv over de speakers]

·       -en de cinemaset met hdmikabel van hdmi OUT naar de Sony tv ARC hdmi

Klopt dit of moet de LAN naar de decoder of TV?

Het is nl steeds een geklooi met de ab van beide aparaten…elke keer alles steeds op hdmi ingang moeten zetten als ik de tv aanzet.  

Dankjewel dat je mee wilt denken.

 

groetjes Henny

Hoi Henny,

De HDMI-uitgang van de Sony set moet naar de tv. Dan is het geregeld, mits je ARC activeert in de instellingen.

Qua LAN is het een keuze; op welke van de apparaten gebruik je het internet?

De rest van wat je omschrijft klopt!

Hoi Martijn

Ik wil graag Netflix en Spotify over de surround. Afgaande op je reactie begrijp ik dus dat ik die in dit geval dan correct heb omdat daar de Humax direct op zit? Of vul ik nu teveel in? 🙂

Ik vindt dit echt super interessant allemaal vandaar dat ik wat details zoek. Voor de totaal bediening heb ik een harmony ultimate one aangeschaft… super relaxed… die ga ik nu inregelen.

Mijn volgende stap zou zijn om de tv nog “smarter” te maken ivm het feit dat niet alle filmcodecs die ik afspeel ondersteund worden in de smart tv en daarmee vaak de ondertiteling niet weergeven tenzij het in divx is. ZOu je hiervoor toch maar een simpele mediaspeler er tussen zetten? Of hem aansluiten op een minipc oid…??

groet

Henny

 

Hoi MArtijn Klopt het dat ik alles via HDMI 1 kan laten lopen? Zowel het beeld van de  dvdspeler als tv beelden?  Ik heb nl een hdmikabel van de homecinema “HDMI out” naar HDMI IN van de TV lopen en ook een hdmikabel van HUmax “Hdmi Out” naar de HDMI 1 ARC aansluiting op de cinemaset. Ik moet nl de ab instellen en heb wat problemen met het benoemen en “zien” vd ingangen. ALs ik allles zo aansluit klopt mijn schema dan nog wel…. ik heb 2 vraagjes erover.

TV kijken:  TV op HDMI1,  Volume via homeset en                                                                                                         -zet ik de homeset dan op ingang op hdmi1 of TV ??

Radio luisteren:  Humax op Tuner, Volume via homeset                                                                                                 -zet ik de homeset op ingang op Radio of Tuner ??

Weet jij waar ik eea kan bijlezen hoe het werkt want in de handleingen van de betreffende apparaten staat it niet.

In ieder geval dank voor je geduld.

groet

Henny