Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Apparatuur aansluiten op AVR receiver of TV?


15 november, 2014, Categorie:

Hallo Martijn, ten eerste compliment voor je duidelijke site.

Ik ben geen leek wat aansluiten betreft, maar nu heb ik toch ff wat uitleg nodig.

Bij mijn vorige AVR receiver (Denon 2808) kon ik alle apparatuur op de receiver aansluiten (alles met HDMI), PS3, Mede8er mediaspeler, PC, BluRay speler (Cambridge Audio BD651) en dit alles via HDMI naar Philips PFL9703, daarbij had ik geen problemen met instellingen.

Nu heb ik een Philips Smart tv (55PUS8809), ook nu weer alles op nieuwe receiver aangesloten (CambridgeAudio AVR651R), maar als ik nu omschakel van het ene apparaat naar het andere houdt die de instellingen vast van het vorige apparaat, dit komt omdat de tv de receiver identificeert als één apparaat, is het misschien beter om alle apparaten aan te sluiten op de tv, die worden dan allemaal individueel geindentificeerd en houden de instellingen vast, alleen zit ik dan met de HighRes Audio ( DTS Master Audio en Dolby TrueHD),  tv heeft alleen optische audio uitgang, die dit niet uitstuurd, of geeft de ARC return de hoge audiosignalen terug naar Receiver?

Hopelijk is dit verhaal duidelijk.

m.vr.gr. Rob

Antwoorden

Hoi Rob,

Ik zou inderdaad aanraden alles waar mogelijk via de receiver te laten lopen, anders mis je inderdaad de high-res audio. Kun je op de tv misschien een aantal presets aanmaken voor de instellingen waar je dan tussen schakelt?

Nee dat gaat niet op de tv, alhoewel die verschrikkelijk veel mogelijkheden heeft, hij stelt zelf alles in, zo gauw je een apparaat selecteert, bv schermgrote, ambilight, enz. maar van de andere kant ik laat maar alles via de receiver lopen, anders moet ik weer alle bekabeling vernieuwen.

En trouwens, de tv is zo nieuw, ik ben nog altijd afhankelijk van software updates van philips, het loopt nog altijd niet zoals het zou moeten zijn.

sowieso bedankt

gr. Rob