Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Antenne aansluiten op Philips HTB4150?


2 september, 2014, Categorie:

Ben in bezit van de soundplate Philips HTB4150. Daar zit alleen een ‘FM-antenna’ aansluiting op voor een klein snoertje als antenne. Daardoor is de ontvangst gewoon slecht. (ruis)

Is er een manier om een gewone coax- kabel aan te sluiten?

De aansluiting wordt in de gebruiksaanwijzing FM-antenna genoemd. Het is een klein wit stekkertje.

 

Met vriendelijke groet

 

Antwoorden

Beste,

Helaas beschikken maar weinig systemen over een coax-aansluiting. Daarom wordt nagenoeg overal nog steeds een FM-antenne meegeleverd. Je kunt wel de radio van bijvoorbeeld een stereoset of decoder gebruiken, door deze aan te sluiten op de home cinema set middels een audiokabel.

Oké, bedankt.

Nam de HTB4150 oa omdat er een radio in zit. Hierdoor hoef je bv de TV niet aan te zetten om naar de kabelradio te luisteren. Een geweldige teleursteeling dat de coax niet kan worden aangesloten. Ik belde ter bevestiging Philips. De radio-optie is hierdoor zinloos. Buitengewoon ergerlijk en mogelijk reden voor mij om de 4150 terug te sturen.  Goedkope radio minisetjes hebben ook geen coax-aansluiting, duurdere wel.

Sluit op het draadje een coaxplug, dus het draadje in de kern. Vaak kun je nu toch radio luisteren, ik heb dit jaren met een klokradio gedaan en dat werkt!