Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Hoe alles aansluiten op één soundbar?


7 juni, 2015, Categorie:

Ik heb een Sony Bravia TV + een Cisco harddiscrecorder/ ontvanger van Ziggo + een bleu rai speler van Philips + een Topfield harddiscrecorder/ van KPN TF 5300K. Dit wil ik aansluiten op een Sound bar zodat alles bediend kan worden met één afstandsbediening. Alle apparaten hebben aan de achterkant een HDMI kabel ingang/ uitgang ? Kan dit op een Sound Bar? zo ja welk merk? Ik heb voor elk apparaat een HDMI kabel of moet ik dan weer nieuwe (dure) kabels kopen van het merk van de Sound Bar?

Zoals U merkt ben ik een SUPER leek en kan alleen kabels aansluiten.

 

Antwoorden

Het is van geen belang wat voor merk apparatuur of HDMI kabels u hebt, vaak worden er super dure kabels gekocht terwijl dat volkomen onzin is.

In een “normale” situatie voldoen vrijwel alle kabels, in huislijke omstandigheden, aan onze wensen.

Als alle, door u aan te sluiten apparaten, een HDMI uitgang hebben zijn er 2 mogelijkheden.

Let wel op, lang niet alle apparatuur hebben zowel een HDMI ingang als een HDMI uitgang.

Of u koopt een Sound Bar met meerdere HDMI ingangen, of u koopt een Sound Bar met 1 HDMI ingang.

De eerste optie is natuurlijk het eenvoudigste maar wel duur, met elke extra HDMI ingang in een Sound Bar gaat de prijs vrij sterk de hoogte in.

De tweede optie is om tussen de diverse HDMI uitgangen en de HDMI ingang van de Sound Bar een HDMI switch te plaatsen zodat 1 HDMI ingang, in de Sound Bar voldoet.

Middels deze switch kunt u, al of niet met een afstandbediening, dat hangt uiteraard ook weer van de prijs af, schakelen tussen de diverse apparatuur

 

 

Heel vriendelijk bedankt voor deze info.

Met vriendelijke groet,

Rob van Duijn