Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Al het geluid van de tv via de Home Cinema?


12 mei, 2014, Categorie:

Hoi, ik zit nu al een tijd te stoeien maar ik krijg het niet voor elkaar: Ik wil net als voorheen al het geluid van mijn tv weergeven via mijn Home cinema. Nu moet ik voor ieder apparaat de goede uitgang kiezen wat erg omslachtig is. Met mijn vorige Philips tv werkte het wel: TV, DVD, Mediaspeler, alles wat op tv kwam werd gewoon via 1 kabel versterk. Moet het altijd mogelijk zijn ?

 

Grt Jacco

 

 

 

Antwoorden

Hoi Jacco,

Leg even uit wat je wilt aansluiten, op welke apparaten en met welke aansluitingen. Het beste is om de componenten in ieder geval qua audio op de home cinema set aan te sluiten (wanneer mogelijk ook video in de vorm van HDMI). Vervolgens gaat er vanuit de home cinema set één kabel naar de tv voor audio/en video. De componenten die qua video niet met de set verbonden konden worden gaan qua video direct naar de tv.

Hoi Martijn, ik heb twee mediaspelers en een dvd speler aangesloten via HDMI met mijn tv en mijn tv ook dmv HDMI aangesloten op mijn Home Cinema. Voorheen speelde de Home Cinema al het geluid af wat er op tv was. Nu moet ik ieder apparaat verbinden met de Home Cinema, anders word het geluid niet weergegeven. Met mijn 5 jaar oudere Philips tv werkte het wel, met de nieuwere niet meer)Ik wordt er dus flauw van om iedere keer weer de juiste ingang te kiezen op mijn Home Cinema (HDMI1, HDMI2, enz)

 

Grt Jacco

Hoi Jacco,

Ik begrijp wat je bedoelt, maar HDMI werkt helaas niet als SCART. Als je deze functie zoekt dan moet je kijken of er HDMI ARC (Audio Return Channel) op de aansluiting van je tv en de set zit. Zo ja, dan kan audio wel teruggestuurd worden en kun je dus de audio van de componenten via de tv naar de set sturen.

Zo nee, dan is het vrij simpel; hoeveel HDMI-aansluitingen zitten er op de set? Hierop sluit je dan de mediaspelers en dvd speler, via HDMI. De HDMI kabel tussen de set en de tv zorgt er vervolgens voor dat het beeld richting de tv gaat. Het gevolg is wel dat je de juiste ingang moet kiezen, daar kom je niet onder uit.