Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Airplay feature van Yamaha RX-A730 receiver niet meer zichtbaar op iOS devices


13 januari, 2016, Categorie:

Hopelijk is er iemand die mij kan helpen met een vervelend airplay probleem.

Probleem: na een update van mijn wifi netwerk herkennen mijn iOS devices (MacBook, iPhone, iPad) de airplay feature niet meer van mijn Yamaha RX-A730 receiver.

Deze feature heeft voorheen altijd vlekkeloos gewerkt. Ik heb geen hardware vervangen, geen firmware update gedaan enkel het wifi netwerk gereset en opnieuw ingesteld. Hierbij heb ik een 2,4 GhZ en 5 Ghz netwerk aangemaakt waarbij alle apparaten verbonden zijn met het 5GHZ netwerk.

Ik heb een KPN netwerk via de Experiabox V8 modem.

Ook weet ik het volgende:

– mijn receiver is via een LAN kabel gekoppeld aan mijn netwerk/ router

– mijn receiver is verbonden met hetzelfde draadloze netwerk als mijn iOS devices

– met de Yamaha AV receiver app op iPad en iPhone kan ik moeiteloos de receiver draadloos bedienen

– via Spotify kan ik moeiteloos vanaf mijn iOS devices verbinding maken met de receiver via Spotify connect

 

Kortom, de receiver is verbonden met hetzelfde draadloze netwerk en de receiver wordt moeiteloos herkend via de Yamaha AV receiver app en Spotify connect. Dus ik kan een draadloze verbinding maken met de receiver, echter de airplay feature van mijn receiver wordt maar niet zichtbaar op mijn iOS devices.

 

Geen idee wat ik nu nog kan proberen. Wel heb ik WMM uitgezet op de router maar dit heeft niet geholpen. Ook heb ik nog geprobeerd alle devices te verbinden met het 2,4 Ghz netwerk maar ook dit gaf geen verschil.

 

Iemand van jullie een idee wat ik nog kan proberen?

 

Alvast dank voor jullie hulp en reacties!

 

Groet, BB

Antwoorden

Wat ik zelf wel eens heb gehad is dat er al een verbinding ligt. Dus dat bijvoorbeeld Spotify continu verbinding maakt of een ander iDevice een AirPlay-verbinding heeft. Dan reageert de receiver niet meer op AirPlay van een ander apparaat.

Heb je de stekker er ook al eens even uitgehaald?

Herkenbaar issue. Ik heb dit al drie jaar met mijn Yamaha Receiver. Het lijkt erop dat hij idd. contact met met 1 device (iphone 1 ) in huis en dan geen contact meer wil / kan maken met andere devices (iphone 2, of een iPad bijv.) .Resetten, wissen, sterker eruit iod helpt niet. Het kan zijn dat het morgen weer opgelost is en dan na een uur of  3 hij weer uitvalt maar de oplossing weet ik niet.