Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Receiver Sony STR-DE325 vervangen voor een nieuwer model?


17 maart, 2019, Categorie:

Background
Heb een oude Hifi set van mijn vader overgenomen enkele jaren terug deze is inmiddels al tegen de 20 jaar oud. Geniet er nog steeds elke dag van. Luister vooral naar muziek (Spotify/Soundcloud/Youtube) en soms hier en daar een film. Naar mijn idee kan ik nog meer belevenis uit een andere versterker en eventueel andere speakers eruit halen. Het gebruiksgemak is ook redelijk verouderd. Hiermee bedoel ik, het verbinden met laptop/telefoon via bluetooth of hdmi.

Aangezien deze set al de 20 jaar aantikt zal er een hele hoop veranderd zijn en beter geworden dan wat ik nu heb staan. Het is ook niet het meest kwalitatieve wat ik heb staan hier en daarom zou ik graag nog meer uit de komende Hifi set willen halen voor de muziek belevenis. Hoop graag met input van jullie kennis hier, een nieuwe setup voor mij samen te kunnen stellen voor de komende jaren!

Het huidige set bestaat uit:
Sony STR-DE325
2x Brendle (250W, 4-8Ohm, 40-20000Hz, 89db)
3x Heco Hyperspace 2-way speaker
Logitech Bluetooth Adapter


Ik zoek een advies voor een nieuwe versterker en speakers
Versterker
• Meerdere Hdmi ingangen
• Bluetooth werkend met laptop/telefoon (mag ook extra extern aangesloten unit worden, heb nu ook een Logitech)
• Retro look (wens)
• Werken met mijn huidige set en eventuele uitbreiding naar een andere set

Speaker
• Kleiner dan mijn huidge set
• Retro look (wens)
• Passend bij de versterker

Wat is je budget?
Versterker: +/- €200 (voorkeur gaat uit naar 2e hands)
Speakers: +/- €200 (voorkeur gaat uit naar 2e hands)


Wat heb je zelf al gevonden?
Zelf heb ik gekeken naar een Denon AVR-X520BT. Deze leek mij goede uitbreidingsmogelijkheden te hebben en voldeed aan mijn eisen. Wat vinden jullie hiervan?

Over Radiotechnika/Brendle heb ik goede reviews gelezen. Deze speakers worden tegenwoordig niet meer gemaakt. Maar de kwaliteit aan materialen die ze gebruikten stonden vroeger wel bekend bij muziekliefhebbers. Daarom heb ik een set Radiotechnika/Brendle S-150 op het oog. Wat denken jullie over deze en passen deze bij de versterker?

Een voorkeur aan merk voor de versterker heb ik niet. Heb wel gelezen dat japanse merken het goed doen. Maar pin mij hier niet op vast. Ik sta open voor andere.

Verder ben ik geen kenner in de HiFi wereld en zie het bos door de bomen niet door al de keuze die je hebt aan mogelijkheden en types. Lees graag jullie feedback.

Verdere vragen?
Voor muziek luisteren ben ik vaak tegen gekomen dat een 2.0/2.1 systeem het zinvolste is. Want dan zou ik de Heco’s wel weer in de doos kunnen verpakken en lekker met 2.1 verder gaan. Hoe denken jullie hierover?

Antwoorden

Dank voor je uiteenzetting. Het budget is eerlijk gezegd wel heel scherp; ongeveer 400 euro voor een av-receiver en speakers. Je komt dan idd uit bij een gebruikt instapmodel av-receiver. Hetzelfde geldt voor de speakers. De meesten zullen qua mogelijkheden wel voldoen voor hetgeen je voor ogen hebt. Verder is het (zeker) in dit geval echt een kwestie van luisteren naar de gebruikte componenten die je voor ogen hebt. En zeker ook de combinatie van de av-receiver en speakers.