Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Advies over een AV-receiver?


8 augustus, 2018, Categorie:

Ik wil mijn oude Denon AVR-2310 (9 jaar oud) binnenkort gaan vervangen zodanig dat mijn gehele “audio/beeld-set-up” een up-grade krijgt en zoveel mogelijk in balans is. Ik luister muziek voornamelijk  dmv Spotify (via Bluesound Node 2) en mijn cd’s via Hegel CDP4A speler en mijn Hegel H360 versterker( verbonden met de 2310) welke is aangesloten op 2 B&W 805D’s.  Zo wil ik muziek ook blijven luisteren.

Mijn centre-speaker is een B&W CM centre 2 S2. Verder heb ik 4 B&W M-1 satelieten. Op termijn zal ik waarschijnlijk nog een B&W DB3 Dsub gaan kopen. Tenslotte is mijn TV een Samsung QE65Q7.  Hopelijk is deze info voldoende om mij een gefundeerd advies te geven welke huidige en op de toekomst voorbereide AVR het beste bij mijn situatie zou passen.

Vr. gr.

Ruud

 

Antwoorden

Geachte Heer,

Gezien U over B&W  luidsprekers beschikt zou ik eens gaan kijken en luisteren naar Arcam AVR. Arcam is niet agressief doch zeer muzikaal en past kwa klank zeer goed met B&W luidsprekers. Toen ik mijn systeem samenstelde begon ik de Arcam AVR 600 als basis en B&W speakers. Dat was zeer goed, de center speaker was echter te hoog voor mijn toenmalig stereomeubel. Ik heb de Arcam behouden en er Audio Physic Tempo speakers aan gekoppeld. De man van zus heeft B&W luidsprekers in stereo aangedreven door een Arcam bi-amping versterker en dat klinkt echt goed. Het versterker gedeelte is krachtig en houdt zeer controle over B&W luidsprekers

Veel succes met Uw keuze

Ludo

 

 

 

,

Wat is het budget ongeveer? Dat geeft iets meer richting 😉

Geachte heer Ludo.

 

Dank u zeer voor uw interessante advies. Ik ga zeker deze AVR beluisteren.

Vr. gr.

Ruud

Het budget waar ik aan denk ligt rond de  € 2000,-

ik weet niet of je hecht aan optimaal suround geluid. aangezien stereo wel oke lijkt. je zou een losse (goedkopere suround processor) kunnen nemen met een paar kleine eindversterkers (eventueel via marktplaats). Dan ben je niet je geld kwijt aan extra versterking in je suround reciever. Ik heb het ook gedaan.

Mijn stereo bestaat uit een sp33 van primare met een ayre v5xe er op voor stereo. Voor de suround heb ik kleinere eindversterkers ernaast hangen. Je moet wel een beetje met de gian gaan werken aangezien je center en rear iets harder of zachter klinken dan je front. Die laat je via je hegel lopen neem ik aan.

Ik heb niet gekozen voor een subwoofer want met goede front zuilen en een goede versterker (bijvoorbeeld h360) kun je een subwoofer behoorlijk goed evenaren (of overtreffen) en je hebt geen last van een extra kast en plaatsing gedoe en afstemmen met een sub. maar dat is voor een ieder verschillend wat te doen.