Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Advies over een AV-receiver?


8 augustus, 2018, Categorie:

Ik wil mijn oude Denon AVR-2310 (9 jaar oud) binnenkort gaan vervangen zodanig dat mijn gehele “audio/beeld-set-up” een up-grade krijgt en zoveel mogelijk in balans is. Ik luister muziek voornamelijk  dmv Spotify (via Bluesound Node 2) en mijn cd’s via Hegel CDP4A speler en mijn Hegel H360 versterker( verbonden met de 2310) welke is aangesloten op 2 B&W 805D’s.  Zo wil ik muziek ook blijven luisteren.

Mijn centre-speaker is een B&W CM centre 2 S2. Verder heb ik 4 B&W M-1 satelieten. Op termijn zal ik waarschijnlijk nog een B&W DB3 Dsub gaan kopen. Tenslotte is mijn TV een Samsung QE65Q7.  Hopelijk is deze info voldoende om mij een gefundeerd advies te geven welke huidige en op de toekomst voorbereide AVR het beste bij mijn situatie zou passen.

Vr. gr.

Ruud

 

Antwoorden

Geachte Heer,

Gezien U over B&W  luidsprekers beschikt zou ik eens gaan kijken en luisteren naar Arcam AVR. Arcam is niet agressief doch zeer muzikaal en past kwa klank zeer goed met B&W luidsprekers. Toen ik mijn systeem samenstelde begon ik de Arcam AVR 600 als basis en B&W speakers. Dat was zeer goed, de center speaker was echter te hoog voor mijn toenmalig stereomeubel. Ik heb de Arcam behouden en er Audio Physic Tempo speakers aan gekoppeld. De man van zus heeft B&W luidsprekers in stereo aangedreven door een Arcam bi-amping versterker en dat klinkt echt goed. Het versterker gedeelte is krachtig en houdt zeer controle over B&W luidsprekers

Veel succes met Uw keuze

Ludo

 

 

 

,

Wat is het budget ongeveer? Dat geeft iets meer richting 😉

Geachte heer Ludo.

 

Dank u zeer voor uw interessante advies. Ik ga zeker deze AVR beluisteren.

Vr. gr.

Ruud

Het budget waar ik aan denk ligt rond de  € 2000,-

Een antwoord toevoegen