Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Advies mbt av-receiver icm bestaande boxenset?


7 januari, 2018, Categorie:

LS,

Momenteel ben ik in het bezit van een een Sony AV-Receiver (STR-DB930) met een Sony 5.1 speakersysteem met actieve subwoofer (SA-VE705). Nu wil een andere receiver aanschaffen welke ook streaming audio heeft. Hierbij denk ik aan de Marantz NR1608 of de Denon AVR-X1400H (of X2400H).

Nu zijn dit allemaal 7.1(2) receivers.

Heeft u voor mij misschien antwoord op de volgende vragen?:

– zijn deze versterkers geschikt om met mijn huidig speakerset samen te werken.

– is het verstandig/mogelijk om mijn speakerset uit te breiden met 2 vloerstaande luidsprekers (zoals bijv. de DALI ZENSOR 5 of 7 of OPTICON 5 of 6) tot een 7.1 systeem.

 

of heeft u een ander advies?

 

B.v.d. en

Met vriendelijke groet,

 

Paul Wolterink

 

Antwoorden

Het is lastig te zeggen of iets geschikt is. Op papier wellicht, maar het gaat altijd om hoe het klinkt. Ik zou dan ook aanraden om die speakers te testen in combinatie met de receiver die je wilt. Wellicht kan een Hifi-zaak je hierbij helpen.

Voor een nog betere surround-ervaring kun je zeker uitbreiden naar 7.1-kanaals. Maar, check eerst even goed is dit wel kan in de ruimte waar het systeem staat. 7.1 is geen must. De grote stap naar nog beter surround is Dolby Atmos, met speakers aan het plafond.

ik heb thuis een str db 830 staan. en heb er recent een audiovector sr3 super front speaker op gezet. briljant geluid. de overige speakers zijn van sony. heel oud. daarna ben ik over gestapt op een primare versterker. maar doet het ook prima op de audiovector. het mooie van deze speaker is dat ze bijzonder ruimtelijk zijn. je center spreaker vult dus enkel nog maar iets aan. Een andere versterker kan je daar ook prima op aansluiten. is een straemer met digi out niets? kan je zo op je versterker in plugge. koop een mutec usb master reclokker. zet deze tussen je laptop en je sony versterker. heb je bijna een jitterloze streamer. kun je bij helios.nl halen. briljant aparaatje.