Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Advies: Marantz NR1605 of SR5009?


30 januari, 2016, Categorie:

Dag, ik ben van plan een nieuwe receiver te kopen. Mijn huidige Onkyo SR576 geeft ruis-/pieptoon in diverse surroundmodes. Ik heb een 5.0 opstelling, 2x Dali Zensor 5 als voorspeakers en voor surround/front Celestion. Muziek vind ik belangrijker dan film. Dan nu de vraag: is de duurdere Marantz NR 5009 de moeite waard, of zou de 1605 volstaan. Heel veel specificaties komen nl. overeen. Het lijkt me wel fijn een wat kleiner apparaat te hebben, maar ik wil niet te veel inboeten op kwaliteit. Denken jullie dat je het verschil zou kunnen horen (bijv. minder goede basweergave). Ben benieuwd naar jullie meningen.

Antwoorden

Persoonlijk heb ik het idee dat er niet heel veel verschil in kwaliteit zit, maar de SR5009 is wat robuuster, komt met wat betere componenten en beschikt ook over grotere voedingen, etc.

Dank voor je reactie. Voor mij is het het belangrijkste dat ik geen “power” te kort kom.  Maar dat valt wel mee, begrijp ik uit het antwoord? Anders moet ik toch maar eens een luistersessie gaan doen om het verschil te ervaren…

 

Dat laatste zou ik sowieso gaan doen! Altijd verstandig. Ik denk dat het verschil minimaal is, maar ook minimaal is een verschil voor het getrainde oor.

Marantz is van is topmerk van Philips

zoals Lexus topmerk is van Toyota de inxclusieve duurdere prijsklasse en kwaliteit

het zijn de topmerken van het bedrijf wat Marantz betreft word in Amerika gemaakt  door Philips