Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Advies gevraagd voor aankoop tv (en nieuwe receiver)?


15 juni, 2015, Categorie:

We hebben een Samsung tv (LE32A330J1, LCD Tv) en een receiver van JVC RX-E5s), allebei 10 jaar oud.

De receiverset doet het prima, het dolby surroundgeluid via de boxjes werkt prima. De draden zijn weg gewerkt via de plintjes en zou veel tijd kosten om weg te halen/nieuwe neer te zetten.

Het liefst houden we de receiver vanwege deze constructie, maar de tv is aan vervanging toe. Ook hebben we een Wii u, tv ontvanger van Telfort en een dvd speler er op aan gesloten. Alles via scart-kabels, want de receiver heeft geen HDMI aansluiting.

Wat is handig om te doen? Nieuwe (smart)tv en nieuwe receiver? Of kan het ook alleen met een nieuwe tv?

Alvast bedankt!

 

Antwoorden

Als de receiver alles doet dat je wilt en je hem niet per se wilt vervangen kun je ook alleen een nieuwe tv aanschaffen. Check echter wel goed welke aansluitingen je dan wilt / nodig hebt.

De kans dat de JVC het nog lang volhoudt is klein, veel van deze receivers zijn defect gegaan door te veel warmte, de koeling was niet goed, maar zolang hij het nog doet kun je de tv aansluiten met optisch, de overige apparatuur rechtstreeks op de tv. Zo heb je nooit lipsync problemen.

DVD speler wel op de receiver i.v.m. dolby geluid.

Alle nieuwe tv’s hebben optisch uit voor geluid naar de JVC.

Goede merken zijn Panasonic, Sony, Samsung. Philips is af te raden i.v.m. veel software problemen bij de hele tv lijn. Ga voor een goed advies naar een vakzaak en niet de MM of BCC waar ze alleen op bonus staan te werken en het alleen gaat over de pegels.