Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Actieve subwoofer?


30 maart, 2018, Categorie:

Ik heb zelf een Onkyo HT-R93 met woofer en 5 luidsprekers nou heb ik van iemand een JBL woofer met 5 kleine luidsprekers gekocht  de kleine luidsprekers aangesloten en vind het geluid stukken beter maar de woofer is een actieve woofer kan niet zien wat voor type het is zie alleen staan bass 2 en is 250 watt hij is ongeveer 70 cm hoog en driehoekig en zwaar nu is de vraag kan ik die woofer ook aansluiten op de versterker ik denk dat er een betere bas inzit dan de onkyo.

Antwoorden

Een goede subwoofer is in de regel meestal actief. Dit betekent dat er een versterker zit ingebouwd. Je sluit de sub aan op de pre-out van de versterker. Als het JBL-setje afkomstig is van een systeem met bijbehorende versterker dan zou ik voorzichtig zijn met het aansluiten op een andere versterker. Deze speakersystemen zijn specifiek gemaakt voor gebruik als combinatie met de versterker. Het kan schade veroorzaken aan je apparatuur. Misschien vind je het interessant om dit artikel er nog eens op na te slaan.

Bedankt voor je reactie weer heel wat wijzer geworden.

Gr. Jan

Jan,

Het zou ook netjes zijn als je na het dumpen van je vraag op Hardware.info daar nog eens komt om de posts te checken… Kansloos…