Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

actieve subwoofer Behringer op AV receiver?


28 november, 2019, Categorie:

Ik heb een homecinema opstelling met een Pioneer VSX933 met daarbij 4 Teufel Ultima 40 MK2 en een Teufel center speaker. Hierbij had ik toch graag nog een subwoofer aangesloten (hoewel misschien niet echt nodig). Nu vraag ik mij af als een subwoofer zoals een Behringer B1200D (dus eigenlijk een PA sub) hierop kan aangesloten worden? Deze Subs hebben enkel XLR aansluitingen. Hoe koppel je die dan?

Anderzijds heb ik ook nog een passieve Behringer met Speakon aansluiting. Zou dit bvb ook kunnen? bestaat tulp (van pre-out receiver) naar speakon(passieve sub)?

Anders moet ik toch uitkijken naar een andere sub. Actief dan? Maar voor een niet te groot budget. Enig idee, voorstel? Klinkt misschien absurd maar ben echt nog leek hierin.

 

Ik kijk alvast uit naar wat info.

Antwoorden

Er bestaan kant en klare verloop kabels, de passieve subwoofer kun je dus gewoon aansluiten op de Pioneer.

PAS OP niet de actieve, want de uitgang is geen PRE uitgang.

Alleen denk ik niet dat het beter gaat klinken, daar de passieve subwoofer waarschijnlijk niet lager gaat dan jouw speakers, controleer hoe laag de speakers en de subwoofer gaat bij 0dB als er -6dB is het volume 4x minder bij deze frequentie.

https://www.allekabels.nl/?gclid=cjwkcajwxev3brbbeiwaib_pwotpdt1mtng7ldvqrib1e1cwszzihgtarjxw21z4dmratknt1al8zbocineqavd_bwe