Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Actieve of passieve luidsprekers voorzien?


20 september, 2017, Categorie:

Ik ben aan het bouwen, en heb momenteel bekabeling voorzien voor een home cinema (reciever met 2 zones, living – keuken).

Wat ik ook graag had voorzien is een luidspreker op de slaapkamer – badkamer – inkomhal.

Ik heb hier momenteel in de hoek van het plafond een stroomkabel en UTP kabel naartoe gelegd.

Is dit de juiste oplossing of adviseren jullie om hier beter een luidsprekerkabel naartoe te leggen?

Ik heb geen idee wat ik het best zou doen.. in principe moet ik kiezen voor passieve luidsprekers die dan naar een versterker gaan, of moet ik voor actieve gaan, maar deze zijn misschien een pak duurder..

Antwoorden

Je zult eerst een definitieve keuze moeten maken. Ga je voor een actieve of passieve oplossing. Als je gaat voor de passieve variant dan moet je in ieder geval (ook) luidsprekerkabel aanleggen. Stroom en netwerkkabel is dan niet per se nodig. Maar altijd handig natuurlijk 😉 Wanneer je gaat voor een actieve speaker dan is alleen een stroomkabel voldoende.

De keuze die je maakt is uiteindelijk sterk afhankelijk van je budget. Met de actieve variant heb je een stuk meer flexibiliteit en het scheelt installatiewerk. Het is mij niet helemaal duidelijk of je reeds een av-receiver bezit. Dat kost natuurlijk ook het nodige, maar wellicht is een av-receiver toch een must ivm andere toepassingen?

Succes!