Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

ACR blokkeert geluid optische aansluiting?


29 juni, 2014, Categorie:

Hoi,

 

Het geluid van m’n Samsung UA48H6500  loopt via m’n samsung receiver HT 5500 over HDMI poort 2 (ACR). Dat werkt prima.

Probleem is alleen dat het geluid van m’n Appletv 2 via optisch niet doorkomt wanneer ik Passthrough wil gebruiken. Dit heb ik nodig om dolby/DTS geluid te krijgen  (XBMC). Er komt wel geluid wanneer ik Passthrough deactiveer.

Het gekke is dat passthrough wel werkt wanneer ik de hdmi kabel uit poort 2 van de TV haal. Blokkeert ACR het optische kanaal?

Zo ja, hoe is dit op te lossen anders dan de Appletv via de HT5500 te laten lopen (dan heb ik weer 2 afstandbedieningen nodig)

 

Alvast bedankt voor het meedenken

Mo

Antwoorden

Hoi Mo,

Even voor mijn duidelijkheid; is de Apple TV aangesloten op de tv of de receiver? En wat bedoel je precies met Passthrough? Dit laatste kan verschillende dingen betekenen.

Het lijkt me sterk dat de ARC-ingang/uitgang een andere audio-ingang blokkeert. Dat zou niet moeten kunnen dus ik denk dat het in de instellingen zit.

Martijn,

De ATV zit aangesloten via Optische kabel aan de receiver. Passthrough is een functionaliteit in XBMC.

Uit de wiki pagina van XBMC:

Select to enable the passthrough audio options for playback of encoded audio such as Dolby Digital

De optische kabel verwijderen bij activering PassThrough levert geen geluid op oftewel wordt niet doorgegeven via de HDMI kablel van de receiver

Ik ga vanavond ook nog even pielen met de instellingen maar het blijft raar dat het wel werkt wanneer ik de HDMI kabel van de receiver eruit haal.

Mo