Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Acoustimass 5 II van Bose nog geschikt voor de moderne AV receivers?


21 oktober, 2013, Categorie:

Ik heb de acoustimass 5 II nog in mijn bezit. Is die geschikt om b.v. als surround speakers in een 5.1 opstelling te gebruiken? De AV receiver is de Denon X-2000.

Antwoorden

Zoals ik het zie (en ik haal het uit de handleiding aangezien ik de speakers zelf niet gezien heb) beschikken ze over normaal speakerdraad waardoor je ze aan een receiver kunt koppelen. 

Het is echter wel een stereosysteem naar wat ik zie en daardoor geen volwaardig surroundsysteem.

Ik las in de handleiding van de acoustimass dat dit systeem ook kan worden aangesloten op de achterste speakeraansluitingen. Dus de basmodule op de speakeraansluitingen van de receiver aansluiten en vervolgens de “melkbusjes” aan de basmodule koppelen. Althans, dat is mijn bedoeling. Ik vroeg mij alleen af of dat een goede optie is. Aan de voorkant worden Q-Acoustics aangesloten. Maar wellicht kan het andersom. Voor deze optie zou ik graag wat advies willen.

  

 

Ja, dat bedoelde ik ook, dat zou zoals ik het zie prima moeten kunnen.

Ik weet niet welke Q acoustics je hebt maar als front speakers ben ik nooit zo onder de indruk van Bose. Prima speakers hoor maar er is beter te krijgen. Ik zou dan ook deze speakers niet als front inzetten.

Martijn,

bedankt voor jouw antwoord. Betreffen overigens Q-A 2010i speakers aan de voorkant.

Aangezien de basmodule passief is en er geen lage tonen naar de achterluidsprekers gaan, zou je de cubes ook rechtstreeks op de receiver kunnen aansluiten, dus zonder basmodule. Werkt bij prima.

Werkt bij MIJ prima 😉

Bedankt voor je opmerking.

Ik ga het uitproberen.