Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Aansluitvraag Samsung One Connect?


11 januari, 2017, Categorie:

Hallo allemaal,

Kunnen jullie mij helpen met het aansluiten van mijn apparatuur op mijn receiver?

Ik heb sinds deze week een nieuwe TV aangeschaft (Samsung UE55KS8000) met een One Connect box en deze wil ik samen met mijn Bluray speler en een Mediaspeler (Mede8er) aansluiten op mijn receiver zodat al het geluid over de reciver en de speakers gaat lopen.

Ik heb al diverse fora en topics zitten lezen maar ik krijg het alleen niet werkend allemaal, ontzettend frustrerend maar ik weet ook niet precies wat ik nou niet helemaal goed doe.

Kunnen jullie mij wellicht verder helpen?

Ik heb een Onkyo TX SR-607 receiver waar ik de hele boel op wil aansluiten.

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.

Alvast bedankt!

Gr. Robert

 

Antwoorden

Sluit alle apparaten/bronnen middels HDMI op de HDMI-ingangen van de receiver aan. Vervolgens één HDMI-kabel van de receiver naar de tv (box). That’s it. Zorg dat je op de receiver steeds de juiste input/bron selecteert.

Hi Martijn, thanks voor de snelle tip!

De Mediaspeler werkt hiermee inderdaad, alleen ik krijg geen geluid uit de TV en de Bluray speler. De Bluray speler toont zichzelf ook niet als externe bron op de TV. Wat doe ik fout?

Om geluid uit de tv te krijgen zou ik ook een digitale optische geluidskabel gebruiken ( spdif).

1 van de Bluray speler naar de receiver en 1 van de Mede8ter naar de receiver.

Is de receiver op de juiste input gezet, waarop de speler aangesloten is? Als de receiver signaal krijgt van de speler (zie je op het display) dan moet het ook op tv verschijnen.

Je kunt voor audio vanuit de tv dus ARC gebruiken of een optische kabel. Als ARC niet werkt is optisch prima.

Hoe sluit ik mijn nieuwe soundbar hw-j7500 55″ aan de one connect box van mijn samsung ue55hu8500 curved uhd tv aan?

Zou het niet handiger zijn om de TV als “hub” te gebruiken? dus alle externe apparaten op de TV? De mediaspeler op HDMI2, de Bluray op HDMI3 en dan de Receiver in HDMI4 (ARC). En dan “Receiver” als de geluidsuitgang op de TV kiezen? dan kun je via het menu van de TV switchen van TV naar mediaspeler en gaat het geluid altijd via de HDMI4? Dan kun je alles bedienen via de AB van de TV en hoef je niet steeds te wisselen op de receiver? zo zou het toch ook moeten werken?

Zo zou ik het doen, maar bij mij werkt het ook niet. Het lijkt op het probleem wat ik ook heb. Zie ook mijn vraag in een ander topic.

ik zie wel dat de mini box een digitale optische uitgang heeft

dan sluit je de audio aan via een glasvezel kabeltje op de receiver!