Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Wat is de beste manier voor aansluiten?


22 januari, 2014, Categorie:

Goedemiddag,

Ik heb de volgende apparatuur:

Horizon UPC box, Samsung UE55F8500 en een Harman Kardon 880 (receiver 580).

Wat is nu de beste bekabeling voor deze installaties.

Momenteel heb ik de Horizon aangesloten op de Samsung via een HDMI op HDMI 1 en de HK op de Samsung met een ARC. Nu lees ik dat het ook mogelijk is om de Horizon op de HK aan te sluiten en alleen een kabel te hebben tussen de HK en de Samsung? Ik heb nog van mijn oude set een optische kabel maar die heb ik nog niet aangesloten.

Ik heb nu wel geluid van de TV via de HK maar kan nu niet meer naar het homescherm van de HK? Systeem geeft ondanks op scherm van de HK aan dat de ARC verbonden is met de TV maar op het scherm komt melding dat de bron niet aan staat kabel niet goed bevestigd??

Daarnaast als ik via de afstandsbediening van de Samsung het geluid wil bedienen dan krijg ik wel op het scherm te zien dat hij het geluid harder of zachter wilt zetten maar dat gebeur echter niet!!

Zou graag met bovenstaande vragen geholpen worden.

met vriendelijke groeten Edwin

Antwoorden

Beste Edwin,

Ik begrijp niet helemaal wat het probleem nu is, maar je zou kunnen proberen de upc decoder middels HDMI op de Harman Kardon aan te sluiten en vervolgens middels HDMI naar de tv gaan. Dat is de beste weg voor communicatie tussen de verschillende apparaten. 

Of je met de afstandsbediening van de tv ook de Harman kunt bedienen durf ik niet te zeggen. Dat moet in de handleiding van de tv omschreven staan. Als je HDMI-CEC inschakelt op de apparaten is het mogelijk dat de Harman wel reageert op volume-aanpassingen. 

Martijn bedankt heb probleem nog steeds kan eigenlijk niet in het home menu van de hk komen om instellingen aan te passen morgen met de leverancier bellen.

gr edwin

 

Edwin, heb jij al een oplossing gevonden? Ik heb dezelfde problemen namelijk met deze combinatie..

Groet,

Ruud