Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Aansluiting Ziggo Horizon mediabox op Yamaha RX V479?


1 januari, 2018, Categorie:

Ik heb sinds 1,5 jaar een Horizonmediabox van Ziggo. Voorheen een Humax en die werkte prima met mijn Yamaha RX V479.  De Horizonbox (juli 2016)heeft maar een HDMI-aansluiting en die moest volgens de monteur naar de TV (Panasonic TX-P42GA11). Ik zou via een optische kabel van de Horizonbox naar de AV-receiver surround sound via de boxen moeten krijgen volgens Ziggo. Daarnaast gaat er een HDMI-kabel van de TV naar de Receiver (HDMI-out) Dit werkte echter niet. Ik heb het een tijdje zo gelaten (andere gezinsleden vonden het allemaal niet zo’n probleem).

Feit is dat een f.ilm zonder surround sound mijns inziens niet echt prettig kijkgenot en luistergenot oplevert.

De AV-receiver een heeft een HDMI-out (HDCP 2.2) is dit hetzelfde als de zg. ARC? Ik heb geprobeerd om de Horizonbox in een een van de 6 HDMI-ingangen te steken en de TV-aansluiting via de HDMI-out . Constant lesbericht Decoder OFF. De 6e HDMI-ingang is overigens ook HDCP 2.2.

Ik heb de HDMI-kabel vervangen en een zg. ARC-kabel gekocht en dit heeft niet tot resultaat geleid.

Ik heb de volgende vragen:

Wat zou de juiste wijze van aansluiting moeten zijn?

Is de Horizonbox hier de beperkend schakel? (hij wordt niet herkend door de receiver, hetgeen wel het geval was bij de Humax receiver)

Het display van de Receiver geeft nog steeds Humax Receiver aan alsof dit nog steeds in zijn geheugen zit. Moet dit gereset worden?

In de bijlage een afbeelding van de achterzijde van de receiver

Bij voorbaat dank voor uw reactie en een compliment voor het videomateriaal  op uw website.

PDH Zijlstra

 

 

 

 

 

 

 

Antwoorden

Even als eerste; een HDMI ARC kabel bestaat niet. Elke HDMI-kabel kan dit.

Maar, wat betreft je probleem is het lastig. De receiver ondersteunt HDMI ARC maar de tv volgens mij niet. Die is daar wat te oud voor.

De Ziggo Horizon zou je echter prima moeten kunnen aansluiten op de receiver, die het geluid weergeeft en het beeld doorstuurt naar de tv. Welke ingang op de receiver zou niet uit moeten maken, maar sluit hem voor de zekerheid aan op de ingang met de breedste compatibiliteit. Vanuit de receiver gaat er dan een HDMI-kabel naar de tv.

De Horizon zou zeker herkend moeten worden, maar probeer de receiver eens te resetten en vervolgens alles opnieuw aan te sluiten.

De Horizonbox zou het beste via HDMI moeten worden aangesloten op de receiver. Vervolgens transporteert de receiver via HDMI-out het signaal naar de TV. Een alternatief is de aansluitmethode zoals de monteur beschrijft. Mogelijk zijn er issues waardoor de monteur de alternatieve aansluitmethode voorschrijft? Helaas weet ik uit eigen ervaring dat er wel eens problemen ontstaan bij aansluiting van een Horizon-setopbox direct op een av-receiver. Dat lijkt te maken te hebben met beveiligingsmaatregelen. Het is wel de moeite om eerst eens te kijken of na een reset een en ander wel werkt dmv het direct aansluiten van de horizon-box direct op de av-receiver.

Verder is het van belang dat bij de door de monteur beschreven methode de s/pdif output wordt geactiveerd evenals dolby digital. Dit kun je instellen in de Horizon-setopbox bij de audio-instellingen.

Dat je op het display van de receiver nog steeds “Humax” ziet staan komt waarschijnlijk omdat je de naam van de input handmatig moet wijzigen in de av-receiver. Voor de duidelijkheid: dit gaat dus niet automatisch bij het aansluiten van een ander component.

En tot slot: dank voor je compliment 🙂

Succes!

 

Zou wel moeten werken..

Heb zelf een RX-A750 met een oude samsung tv uit 2010 46C7700 waar 1 ARC HDMI op aanwezig is. Daar is het ook per uitgang mogelijk settings aan te passen…

Kijk hier eens naar….

Een antwoord toevoegen