Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Aansluiting TV homecinema set?


28 juli, 2015, Categorie:

Ik heb een Harman/Kardan homecinemaset  en daarnaast een Samsung Smart tv. Deze heb ik verbonden met een ARC hdmi kabel. De tuner van de tv(KPN)heb ik op de Harman Kardon aangesloten. De verbinding is met  1 ARC kabel naar de ARC aansluiting op de TV. Nu heb ik bij het overschakelen naar een ander tv kanaal kanaal problemen met het audio signaal. Het  audiosignaal is vertraagd en hapert. Na een poosje is het geluid weer normaal. Hoe kan ik dit voorkomen?

Als ik de tuner(kpn) rechtstreeks op de tv aansluit(ander hdmi kananaal)is er geen probleem met overschakelen. Alleen heb ik dan geen geluid via de homecinemaset deze is dan nog steeds verbonden via de arc ingang van de tv en homecinemaset.

 

Antwoorden

ik begrijp niet zo goed dat je bij de tweede optie geen geluid hebt. Als je de decoder op de tv aansluit en de tv middels ARC met de set verbindt zou, wanneer de ARC-opties, ingeschakeld zijn, het geluid over je home cinema set moeten lopen. Zorg wel dat je de tv input dan op de home cinema set kiest.