Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Aansluiting TV en Radio?


26 september, 2015, Categorie:

Ik ben in het bezit van een Samsung TV en een radio van Pioneer, type BCS-HW929.

Het op elkaar aansluiten geeft problemen. Eerst is daar het aangaan van de TV, type UE40D8000, bij het starten van de radio. Zet ik de TV uit, dan gaat ook de radio weer uit. Volgens het anwoord van Pioneer moet ik de HDMI control functie op zowel de TV als op de HW-929 uitzetten. Ik heb in de beide menu’s gezocht maar geen idee waar ik dat kan vinden. Ook in het boekwerk van Pioneer is het ( voor mij ) niet terug te vinden. Heeft u een idee waar dan wel?

Voor alle duidelijkheid, signalen komen binnen via een Horizon box van UPC ( Ziggo). Ik heb de TV via een HDMI kabel aangesloten met deze box. Daarnaast is de HW-929 ook met een HDMI kabel aangesloten op de TV. ( de ARC-functie)  Ook heb ik een optische kabel van TV naar de radio gelegd.

Kunt u mij helpen?

Met vriendelijke groet,  W.Bonke

Antwoorden

Samsung Anynet uitzetten, in het instel menu te vinden van de tv. In de receiver zit het meestal in de HDMI instellingen. Let op, nu zal je ARC niet meer gaan werken. Gebruik voor het tv geluid nu de optische kabel, tv uitzetten, receiver op radio en alles werkt perfect.