Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Aansluiting Philips HTB4150?


3 september, 2014, Categorie:

Hoi Martijn, ik kom even terug op de soundplate Philips HTB4150.

Ik heb de digitale decoder met HDMI aangesloten op te tv. De soundplate heb ik met HDMI High Speed (ARC) aangesloten. Dat werkt allemaal goed.

Ik heb de digitale decoder met een optische kabel en later ook nog (niet samen) met een audio kabel (rood-wit tulp) aangesloten, maar ik krijg het geluid van de decoder niet op de soundplate. Ik heb alle instellingen nagekeken, maar kan daar niets ontdekken.

Wat doe ik verkeerd?

Antwoorden

Waarom sluit je de decoder niet direct op de soundplate aan? Of was dit niet mogelijk?

Dan zou het via HDMI ARC moeten kunnen, als de tv daarvoor correct ingesteld staat. De ARC-optie moet je hiervoor activeren in het menu van de tv.

Als ARC niet werkt zou de audiokabel (één is voldoende) moeten werken. Zorg dan wel dat de SoundPlate op de juiste input afgesteld staat wanneer je het geluid van de decoder wilt horen.

Omdat dan alle drie de apparaten tegelijk aan moeten staan.

De ARC van soundplate naar tv werkt goed en de gewone HDMI van decoder naar tv ook. Zo heb ik ook het geluid van de tv terug op de soundplate. Dat werkt allemaal prima. Ik kan ook het (radio-) geluid van de decoder via de tv op de soundplate beluisteren, maar volgens mij moet dat ook zonder tussenkomst van de tv kunnen. Toch?

Ja, maar dan moet je inderdaad een losse kabel tussen de decoder en de soundbar leggen. Dan komt de tv er niet tussen.