Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Aansluiting homecinemasysteem?


10 december, 2016, Categorie:

Ik heb een Home cinemasysteem van Heos aangeschaft. Ik heb een interactieve Motorola kastje van KPN en een Philips Smart TV.

Wat is de juiste aansluiting om het geluid via het kastje over de homecinema te laten lopen. Ik heb wel een storend probleem en dat is dat  het beeld niet synchroon loopt met het geluid,

Alvast dank, Peter

Antwoorden

Dat ligt eraan wanneer je het probleem hebt dat het niet synchroon loopt. Op welke manier is het dan aangesloten?

Kijk even of de home cinema set een functie voor audio-delay of synchronisatie heeft want dan kun je de vertraging instellen.

Voor meer informatie lees je ons artikel over het aansluiten van je home cinema systeem.

Hartelijk dank Martijn ik ga ermee aan de slag

 

groet Peter

Altijd het geluid van de tv over de Heos laten lopen, liefst via HDMI arc. Dan heb je geen lipsync problemen. Nooit rechtstreeks vanaf de KPN box!!

Hallo Audiofreak,

Dank voor je reactie.

Ik heb de Soundbar van HEOS rechtstreeks aangesloten op de HDMI van de TV. Vanuit het interactieve kastje heb ik een HDMI aansluiting op de TV HDMI ACR.

Nu heb ik ook een blue Ray speler die ik ergens kwijt moet. Rechtstreeks op de TV?

groet Peter

Hallo Peter, bij het installeren van de HEOS soundbar wordt gevraagd om die op de HDMI ARC van de tv aan te sluiten, dus geen interactieve tv op de ARC, pak daarvoor een andere HDMI ingang. (meestal is hdmi 1 de beste ingang hiervoor), de ingang die overblijft kun je gebruiken voor de bluray speler.

Zorg dat easylink van je tv aanstaat en dat de hdmi kabel van de tv in de soundbar HDMI arc zit.

Nu de app van HEOS volgen en precies doen wat daar staat.

Nu zul je zien dat je het volume van de HEOS met je KPN afstandsbediening kunt regelen, met de philips afst. bediening kun je de externe bronnen kiezen. Volume wordt altijd door de witte van KPN geregeld.

Veel plezier met de set.

 

Een HEOS HomeCinema was dan ook een mooie optie geweest, alleen jammer dat je dan nu al een nieuwe receiver hebt. In dat geval zou je wel eventueel iets met een HEOS Link of zo kunnen doen voor de achterste luidsprekers. Dat lijkt me wel vet om die draadloos te hebben en niet die kabel naar achter weg te moeten werken. Weet niet zeker of dat kan, maar moeite waard om te bekijken denk ik.

Hartelijk dank allemaal voor het meedenken. Super

De synchronisatie is nu prima. Het enige probleem wat ik nu nog heb is dat als ik het TV geluid over de soundbar en de draadloze HEOS boxen heb dan kraken de HEOS boxen. Met internet radio zoals Tune In heb ik daar geen last van.

 

groet Peter

Hallo Peter, het kraken van de achterspeakers is een bekend probleem waar in de zomer pas een oplossing voor gaat komen, slecht van Heos dat het zo lang moet duren. Alleen bij tv gaan de Heos 1 speakers kraken, bij radio, etc heb je er geen last van.

 

Hoi Peter, is dat probleem inmiddels al opgelost? Heb er zelf geen last van.

Hoi Peter, is dat probleem inmiddels al opgelost? Heb er zelf geen last van.

Heren, het probleem is opgelost. Ik heb KPN erbij gehaald voor een goede Wifi verbinding. Het wegvallen en kraken in de boxen is weg. Hartelijk dank voor jullie support.

Groet Peter

Een antwoord toevoegen