Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Aansluiting home cinema en smart tv en decoder?


11 maart, 2014, Categorie:

Ik heb een probleem met de aansluiting van diverse apparaten. Ik heb een Philips smart tv 5000 serie, een home cinema van Samsung ht f5500 en een decoder van Samsung SMT T7140.

Ik sluit mijn tv met een HDMI naar Home Cinema aan. En mijn decoder sluit ik met HDMI naar Home Cinema aan. Ik krijg dan geen geluid. Als ik een optical draad aansluit tussen mijn decoder en Home Cinema dan krijg ik perfect geluid.

Echter krijg ik dan natuurlijk geen geluid als ik een film stream van mijn pc naar mijn tv. Dit is logisch. Echter als ik de optische kabel tussen mijn tv en home cinema zet dan krijg ik wel geluid, echter dat geluid hapert om de zoveel minuten, soms seconden, soms een uur niet.

Wat kan ik hieraan doen?

Antwoorden

Ik snap hem niet helemaal maar heb je gevonden waarom het via HDMI niet werkt? Ik zou eerst even checken of de audio en video uitvoer van de decoder dan op HDMI ingesteld staan en of de juiste input op de home cinema set geselecteerd is. Als deze input (bijvoorbeeld digitale tv genoemd) ingeschakeld wordt moet ook in het menu de HDMI-poort aan deze input aangewezen zijn. Check de instellingen dus goed.

Het haperen is lastig te zeggen. Beschikt zowel de tv als de set over HDMI ARC? Dan kun je audio via de HDMI-kabel terug laten lopen. Wellicht heeft dat een positief effect.