Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Aansluiting Bose 123GS set op Philip 60PFL6008K of op Philips BDP9700 (Fidelio)?


9 november, 2013, Categorie:

Ik heb momenteel mijn Home Cinema set Bose 123GS via een optische kabel aangesloten op mijn Philips TV 60PFL6008K. Van de week een nieuwe best wel goede Blue Ray speler van Philips BDP9700 gekocht die ik via HDMI heb aangesloten op mijn tv. Ook mijn interactive ontvanger van Ziggo heb ik via een HDMI aangesloten op mijn tv. 

Ik vraag mij af of ik nu wel mijn Blue Ray speler volledig benut qua geluid? Moet ik de Bose set niet direct op de Blue Ray speler aansluiten? Kortom wat zijn de beste aansluitingen?

Mijn volgende vraag is het gebruik van de Smart tv. Heb zowel op mijn tv als mijn Blue Ray smart tv. Is het beter om bv internetfilms via mijn Blue Ray speler te benaderen (bv via  Netflix) i.v.m. de beter filtering etc…

Antwoorden

Lees meer over hoe je je home cinema systeem het beste aan kunt sluiten. Direct aansluiten op de home cinema set is voor het geluid absoluut het beste, zeker omdat alleen via HDMI de HD-audioformaten doorgestuurd kunnen worden.

Wat bedoel je met filtering op de Blu-ray speler? In principe maakt het niet uit welk apparaat je gebruikt als de app op beiden te vinden is.

Beste Martijn, ik dacht dat als je de app gebruikt van Blue Ray speler alle geluid en video gaat via de Blue Ray speler.  En omdat de Blue Ray speler beschikt over TI Burr-Brown-DAC’s  en een aparte toroïde voeding voor minder ruis, dacht ik dat het geluid dan beter zou zijn. Maar dat klopt zeker niet?

 

Ligt eraan hoe je het uitstuurt. Als het allemaal digitaal naar de versterker gaat hebben die DACs geen effect. Dan is het de versterker die het omzet. Als je het analoog uitstuurt dan heeft het inderdaad voordelen, maar eerlijk gezegd zal dat bij een bron als een app op een Smart tv platform niet erg groot zijn. Je krijgt daar toch geen 24bits audio bijvoorbeeld.