Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Hoe aansluiten home cinema?


10 maart, 2014, Categorie:

hoi,

ik heb een samsung f7000 46 inch en een upc horizon box, en wil daar graag goed geluid bij hebben dus gekozen om een home cinema tekopen maar heb daar nog wel een paar vragen over. als ik mijn nieuwe 5.1 home cinema aansluit moet dat dan op de tv of ergens op de media box of andersom ? en ik heb een ir versterker die ik voor de home cinema kan leggen en de horizon box, maar betekent dat nou ook dat als alles uitstaat en ik wil gaan tv kijken dat ik alleen maar de afstandsbediening van de tv hoef tegebruiken om alles in 1x aan ten laten gaan de horizon box de tv en de home cinema ? zodat ik gelijk het geluid heb van de horizon box ? of gaat eerst de home cinema aan, en moet ik dan ook nog de bron selecteren op de home cinema van de upc box. want ik zou heel graag willen dat ik een knop indruk en dat dan mijn upc box, tv en home cinema in een keer op tv beeld aangaan met het goede geluid.

graag hoor ik een reactie,

mvg Daniel bos 

Antwoorden

Je sluit zoveel mogelijk aan op de home cinema set, deze stuurt vervolgens het beeld via HDMI door naar de tv. Het is dus afhankelijk van hoeveel inputs de home cinema set heeft. Als deze maar één HDMI input heeft sluit je hier de mediabox op aan en laat je het beeld doorsturen naar de tv. De audio gaat dan via de home cinema set.

Nee, helaas betekent dat niet dat je alles met één afstandsbediening kunt bedienen. Als de set en tv over HDMI-CEC beschikken kun je wellicht sommige functies bedienen met één afstandsbediening maar dat geldt dan weer niet voor de mediabox. Je zult moeten kijken of één van de afstandsbedieningen beschikt over een leerfunctie of dat in de handleiding omschreven staat welke apparaten en welke functies je kunt bedienen.