Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Hoe aansluiten TV?


18 januari, 2016, Categorie:

Wie kan deze a-technicus op weg helpen? I.vm. mijn 25 jarig jubileum heb ik van mijn werkgever een Samsung TV, type UE40JU6400 cadeau gekregen. Fantastisch leuk, maar nu moet ik alles nog aansluiten op de bestaande apparatuur. Al jaren in bezit maar nooit echt goed werkend gekregen. Hoe kan ik alles netjes en zo optimaal mogelijk aansluiten zodat ik er nog eens plezier aan ga beleven??

Geluid van de televisie bv over de luidsprekers laten lopen.

Mijn apparatuur is de bovenvermelde type tv, Humax ontvanger 5200C , Panasonic DVD-RECORDER type DMR-EH65, Panasonic Receiver SA-XR57 en verder een 5.1 speakersysteem.

Hopelijk kunnen jullie techneuten mij stap voor stap verder helpen met en hoe ik welke kabels naar welk apparaat ik moet aansluiten en verbinden zodat alles eens een keer netjes gaat werken.

Alvast bedankt voor jullie ( eventuele ) reactie.

 

 

 

Antwoorden

Ik zie dat de receiver één HDMI-input heeft. Sluit hier de Humax dan op aan en sluit de receiver aan op de tv middels de HDMI-uitgang. Je kunt de dvd-recorder dan middels HDMI met de tv verbinden voor het beeld en middels een optische kabel met de receiver voor de audio.

Bedankt voor je reactie. Zal het zo aansluiten.

Een antwoord toevoegen