Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Aansluiten tv plus reciever voor geluid van tv en reciever?

pv

27 mei, 2014, Categorie:

wie kan mij helpen

ik heb een nieuwe tv gekocht een Samson 3D en wil het geluid via de boxen van mijn reciever laten gaan

het is een oude reciever 12 jaar maar er zitten veel aansluitingen op ook optiese aansluitingen wie kan mij vertellen hoe ik dat pricies doen moet ik ben maar een leek in die dingen nou zegt mijn zoon de reciever is te oud kan dat maar wil die reciever niet missen het is een aandenking zou graag goede uitleg willen hebben hoe ik dat doen moet

alvast bedankt

gr PV

 

Antwoorden

Het kan vrij simpel door de tv middels de tulp-aansluitingen (rood/wit) op de receiver aan te sluiten. Als de receiver over digitale aansluitingen beschikt is dat natuurlijk het beste. Met deze twee opties krijg je audio van de tv over de receiver en daarnaast natuurlijk de audio van de componenten die je direct op de receiver aansluit.

Hai martijn

ik wilde zeggen dat mijn tv verbonden is met hdmi naar mijn dicoder toe humaxs dat werkt prima

maar nu wil ik het geluid van de tv naar mijn radio sturen hoe doe ik dat

mijn radio heeft geen hdmi aansluiting

wel 2 optice aansluitingen dat is digitaal toch??

zo dat ik als ik een film kijk het geluid over de boxen kan horen dat is wat ik wilde zeggen

ik hoop dat ik het zo goed verwoord heb

in ieder geval bedankt voor je reactie.

groetje pv

Ja, klopt. Dan moet je de optische aansluiting gebruiken. Je legt dan een optische kabel tussen de Humax en de radio/set.

Hallo,

Ik heb ook een vraag. Ik ben bezig mijn home cinema set aan te sluiten. Moet ik dan de hdmi kabel aansluiten aan mijn tv kastje of aan mijn tv zelf?  want op mijn tv kastje zit maar 1 hdmi aansluiting… en als ik het aan mijn tv doe doet hij het niet. De boxen zelf enz doen het wel…. alleen het aansluiten lukt me niet.. snap je een beetje wat ik bedoel?

 

gr Jan

Niet helemaal, maar met je kastje bedoel je de decoder? Sluit deze aan op de home cinema set en neem vervolgens een hdmi-kabel van de set naar de tv. Dan gaat het geluid over je speakers en het beeld naar de tv.