Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Aansluiten sony home cinema naar smart tv?


9 oktober, 2017, Categorie:

Goedemiddag,

Mijn overjarige sony home cinema heeft geen hdmi aansluiting, wel scart, ging via decoder UPC naar tv.

De nieuwe LG 4J6300 heeft geen scartaansluiting. Wat is de beste aansluit mogelijkheid?

m.vr.gr.

Willemuno

Antwoorden

Als de TV nog wel een composiet-aansluiting heeft (rood/wit/geel “tulp”) dan kun je een bijbehorende kabel kopen. Aan de kant van de Sony stop je een los scartblokje waar je de drie tulpstekkers in doet en aan de kant van de tv steek je de tulpstekkers direct in de tv. Voor alleen geluid (dolby digital) kun je mogelijk nog een optische kabel gebruiken om al het geluid van de tv naar je set te sturen. Kwestie van de tv en de hcs met elkaar verbinden dmv deze kabel.

Dat is het “technische” verhaal. In de praktijk zal met name de beeldkwaliteit je waarschijnlijk zwaar tegenvallen wanneer je eea aansluit op bovenstaande manier. Een mooie tv als deze verdient eigenlijk ook de randapparatuur die eruit haalt wat er in zit. En laat onze website nou net volop daar over schrijven 😉

De decoder van UPC zal wel beschikken over hdmi en kun je dus nu rechtstreeks aansluiten op de tv. Mocht dat niet zo zijn dan betreft het een een oude decoder voor “digitale tv” en zou ik die direct niet meer gebruiken aangezien deze dan geen full-HD op je tv weergeeft. Bij UPC helpen ze je vast graag aan een “Horizon-box”.