Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Aansluiten Samsung Soundbar HW-K950?


5 juni, 2017, Categorie:

Huidige situatie:

Twee satellietontvangers:

– M7 SAT-801 (CanalDigitaal)

– Pace DSR 7151/24 (NOS Portugal)

via HDMI op hub van Samsung Smart TV QE65Q7CAMT aangesloten.

Voor het geluid zijn beide satellietontvangers via RCA kabels aangesloten op de Sony AV versterker (versterker wordt overigens niet als AV versterker maar als ‘gewone stereoversterker’ gebruikt)

Geluid van TV (+ andere bronnen) wordt weergegeven via 2x Infinity RS 4b speakers aangesloten op de Sony AV versterker.

Alle apparatuur wordt bediend met Harmony Touch afstandsbediening.

Werking: exact zoals gewenst.

Verder nog een Sony Home Cinemaset (4 speakers + sub-woofer ; alles bekabeld) die v.w.b. het geluid autonoom wordt gebruikt. Is uiteraard wel voor het beeld middels een HDMI kabel op hub van TV aangesloten.

Toekomstige situatie:

Aangeschaft: Samsung Soundbar HK-W950 (nog niet in bezit). Er komt evt. nog een Blu-ray speler bij om o.a. van Dolby Atmos te kunnen genieten.

Handleiding al gedownload en gelezen. De bedoeling is om de soundbar aan te sluiten zodat ik Dolby Atmos ook kan gebruiken.

Vragen:

– Als ik van de TV een HDMI IN-jack aansluit op de HDMI OUT (TV-ARC) van de Soundbar kan ik dan nog kiezen tussen geluidsweergave via de Soundbar of via de speakers die aan de AV versterker zijn gekoppeld? (Muziek luisteren liever niet via ‘futuristische’ systemen maar gewoon ‘ouderwetse HiFi’ via ECHTE speakers!)

In dat geval laat ik dus de koppeling middels de RCA kabels ook in stand.

– Moeten de beide satellietontvangers losgekoppeld worden van de hub van de TV en aangesloten worden op de Soundbar?

– Zo ja, wat is daarvan v.w.b. het geluid het effect: alleen nog geluid via de Soundbar of ook nog de keuze voor het ‘oude’ systeem?

 

 

Antwoorden

Hi Rob,

Ik zal proberen kort antwoord te geven;

– Correct. Je kunt in de instellingen van de tv aangeven waar het geluid uitgestuurd moet worden. Via HDMI of via de audio-uitgangen. Dit is wel een instelling die je steeds moet aanpassen.

– Je kunt de tv als hub gebruiken, mocht je dat willen. Alles wordt dan via de tv doorgestuurd naar de soundbar of je versterker.

– Als je alles op de soundbar aansluit (als het qua aansluitingen mogelijk is) dan koppel je dus maar één hdmi-poort met de tv.

Martijn, bedankt voor je reactie

Gisteren de soundbar opgehaald en aangesloten. Beslist geen feestje en ben dan ook met bijzonder slechte zin naar bed gegaan. Er gebeuren tot nu toe allerlei vooralsnog voor mij onverklaarbare dingen. Soundbar wordt herkend, soundbar wordt niet herkend en zo nog meer ‘vreemde’ dingen. Vandaag even twee langere HDMI kabels halen om iets anders uit te proberen. Ik kom nog terug op dit alles met de huidige situatie qua aansluitingen en werking en evt. hoe het geworden is.

Vooraf kan ik nog melden dat ik van het geluid (ingesteld op surround) tijdens een TV uitzending verre van onder de indruk  ben. Helaas heb ik nog geen Blu-ray speler om te horen hoe het met Dolby Atmos is. Als dat net zo is zoals op dit moment dan gaat die hele soundbar zo de vuilnisbak weer in. Wat hij tot nu toe heeft laten horen rechtvaardigt de relatief hoge prijs beslist niet!

Maar goed we experimenteren nog verder en ik zie wel of ik het gewenste eindresultaat kan bereiken …….

Oja, de Harmony Touch maakt er helemaal een puinhoop van. Ook nog werk aan de winkel dus!

Kortom, tot op heden verre van tevreden met het geheel!

Intussen van alles uitgeprobeerd om ook het geluid van TV Portugal via de soundbar weer te geven. Niet gelukt en meteen een vraag omdat ik dat niet begrijp.

De huidige configuratie:

– Soundbar middels HDMI kabel aangesloten volgens de handleiding n.l. van de Soundbar HDMI OUT (TV ARC) –> HDMI2 IN (ARC) van de hub van de TV.

– M7 SAT801 (CanalDigitaal) middels HDMI kabel op HDMI1 IN –> hub van de TV. (is dus ongewijzigd)

– Pace DSR7151/24 (TV Portugal) intussen weer op de ‘oude’ wijze aangesloten zoals in mijn initiële post aangegeven.

Resultaat: Geluid van CanalDigitaal, afhankelijk van de instelling, via de TV luidsprekers of de Soundbar. OK dus.

Maar het geluid van TV Portugal krijg ik met geen mogelijkheid via de Soundbar of via de TV (de TV instellen op TV luidspreker biedt n.l. ook geen uitkomst) maar uitsluitend via de AV versterker en de daarop aangesloten Infinity’s.

Waaróm snap ik dit nu niet?

Aan mijn iMac heb ik een usb-hub hangen met daarop o.a. 2 harddisks aangesloten. Ik kan naar beide harddisks schrijven of er van lezen. Tweerichtingsverkeer dus. Welke harddisk wordt gebruikt wordt uiteraard bepaald door welke ik benader.

Ik weet niet beter of een HDMI kabel is ook geschikt voor tweerichtingsverkeer. Maar waarom werkt e.e.a. niet voor TV Portugal waarvan de ontvanger immers, net zoals de harddisks bij de genoemde usb-hub, óók aan de hub van de TV is aangesloten? Het beeld wordt wel doorgegeven maar het geluid niet!

Waar gaat mijn vergelijking met de usb-hub nu mank of anders gezegd wat is er zo anders aan beide systemen? Net zoals bij de harddisks benader ik immers slechts één van de twee satellietontvangers! Nog anders gezegd: het beeld én het geluid van de satellietontvangers gaat óf via de HMDI1 IN (CanalDigitaal) óf de HDMI4 IN (TV Portugal) –> hub van de TV. Maar alleen HDMI1 ‘communiceert’  met de Soundbar.  Nog vermeld moet worden dat de hub van de TV midddels één speciaal dun kabeltje met de TV verbonden is. (One Connect noemt Samsung dat geloof ik)

Overigens heb ik me ook aangemeld bij de Samsung Community (forum van Samsung Nederland) en wat ik daar intussen gelezen heb over de problemen met de HW-K950 daar word ik beslist niet vrolijk van! Het betreft dan vooral problemen met de draadloze verbinding met de subwoofer+ achterspeakers.

Wellicht een beetje prematuur maar het ‘miskoopspook’ wordt al, zij het nog vaag, zichtbaar ……..

Rob

Kan je ook via een Nvidia Shield Dolby Atmos content afspelen op de Soundbar?

Ik heb namelijk de Samsung KS7000 tv aangesloten op de Samsung k950 soundbar via de optische aansluiting en de rest via de smarthub maar helaas krijg ik hiermee geen atmos geluid uit de speakers.

Kan jij mij zeggen hoe ik deze randapparatuur het beste kan aansluiten?

Ik heb ook de horizonbox van Ziggo nog.

Maar hoe ik de soundbar aansluit blaast hij mij niet omver, dus waarschijnlijk doe ik wat fout.

 

Beste,

Dolby atmos enkel te verkrijgen via hdmi aansluiting enkel 5.1 dolby surround via optische aansluiting is maximale haalbaar. Nvidia shield is dus ook enkel aan te sluiten via hdmi om atmos te verkrijgen.

Waarschijnlijk kom je met je twee hdmi aansluitingen te kort om alles aan te sluiten maar met deze uitstekende switch kom  je al een heel eind ver (zelf getest uitstekende resultaat).

–  https://www.amazon.co.uk/d/Electronics-Photo/LIGAWO-3090063-HDMI-Switch-Black/B01KXCO65E/ref=sr_1_5?s=electronics&ie=UTF8&qid=1499933075&sr=1-5&keywords=4k%2Bhdr%2Bhdmi%2Bswitch&th=1

Opstelling is heel belangrijk bij de soundbar Samsung en ook de bron .  4k uhd disk leveren het beste geluid maar uit blu-ray disks is ook heel wat prima geluid te halen.

Uit tv uitzendingen en dvd is het geluid heel magertjes dus op zoek gaan naar het geschikte bron materiaal en je zult versteld staan wat je soundbar allemaal met geluid kan doen. Trust me !!

ps lees ook eens dit artikel :

– https://www.hifi.nl/artikel/25003/Review-Samsung-HW-K950-Dolby-Atmos-soundbar.html

Succes !

Bedankt voor je heldere uitleg!

Ik heb  nu alle randapparatuur aangesloten op een marantz sr 6011 en dan via hdmi naar de soundbar hdmi 1 en dan soundbar op de tv met hdmi maar ik krijg geen geluid

 

Beste,

Ook ik heb deze fout ooit gemaakt in combinatie met pioneer vsx-832 in combinatie met de yamaha ysp 5600.  De Soundbar heeft een ingebouwde receiver dus werken ze elkaar tegen dus geen match met de marantz 6011.

De marantz dient om afzonderlijke speakers aan te sturen om er 5.1 of 7.1  of nog andere combinaties te maken . De soundbar past hier niet in het plaatje . In mijn geval heb ik de receiver teruggestuurd hopelijk kan U dat ook.

Zonde maar heb  er veel uit geleerd.

Mvg,

 

Gewoon online bestellen, erachter komen dat je zelf een fout hebt gemaakt, gewoon terug sturen, winkel wordt de dupe van jou fout. Waar zijn we mee bezig. Laat je zelf nu eens goed voorlichten hoe het wel moet in plaats van liggen te klungelen zonder enige vorm van kennis. Niet het maximale eruit halen wat je wel had gehad bij een gedegen advies!

Maar ja jullie willen de allerlaagste prijs maar wel het maximale bereiken! Succes maar dat gaat zo niet werken! Wordt tijd dat er een paar ogen opengaan.

 

Als er al ooit reclame gemaakt is om nog meer online te kopen  dan zet bovenstaand antwoord je zeker op de goede weg.

hallo

 

ik heb een samsung tv en samsung soundbar

mijn soundbar zit aangesloten op HDMI 2,  maar geeft als naam sat?

en werkt dus niet

 

help help

Dus niet goed aangesloten! Handleiding gelezen? HDMI kabels op arc aansluiting van tv en soundbar aansluiten. In menu van tv geluid via ontvanger instellen!

ok ik heb deze soundbar en ben 100% tevreden en heb atmos geluid idd

 

setup samsung 65ks8000 tv plus hw-k950 soundbar

xbox one x + blueray samsung

 

aansluiten soundbar hdmi out -> hdmi 4 (arc) tv (dit kan bij elke tv anders zijn)

en nu het gedeelte waar de meeste de fout maken de soundbar heeft 3 hdmi poorten 1 voor out (arc)

de andere 2 zijn dus de atmos ready hdmi poorten daar op hdmi 1 de xbox one x en op hdmi 2 de bd speler (uhd dolby atmos)

wat je vervolgens even doet op de xbox is dolby downloaden en in settings van de xbox je geluid ook op dolby atmos zetten! Daarna start je het dolby programma op en kan je keuze maken uit een paar demo bestanden , zet nu je soundbar even op 15 en ga onder de tafel zitten want geloof me als je alles goed hebt aangesloten denk je bijvoorbeeld dat er een onweers bui in je woonkamer is en vogels je om de oren vliegen.Dus prima product en kwestie van lezen en proberen zelfs shield met kodi is het me gelukt atmos te spelen via dl files van de pb.

 

succ6 ik ben nu aant shoppen voor een nieuwe tv de ks8000 is overleden helaas …..