Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Hoe aansluiten laptop / playstation 3 op home cinema set?


17 november, 2015, Categorie:

Ik heb de HTB3550 sinds kort in huis en wil mijn playstation/ laptop aansluiten  op de home cinema set, terwijl ik tegelijk beeld heb via de TV. Momenteel heb ik dit (zonder internetconnectie of dat soort dingen):

– HDMI kabel die playstation/ laptop verbindt met TV voor het beeld

– HDMI kabel die TV verbindt met home cinema set, voor geluid

Dat laatste gaat fout. Als ik louter TV kijk is er niks aan de hand. Moet ik iets instellen op de playstation/ laptop waardoor hij de kabel (HDMI ARC) pakt? Of een optische kabel gebruiken voor het beeld en daarnaast de HDMI kabel blijven gebruiken om de TV met de home cinema set te verbinden? Of omgekeerd: een optische kabel om playstation/ laptop aan te sluiten op home cinema set en HDMI van playstation/ laptop naar TV voor beeld?

Moet ik daarnaast ook nog iets anders instellen?

Antwoorden

Kun je niet de PlayStation met de set verbinden middels HDMI en dan vanuti de set middels HDMI naar de tv? Dan heb je het direct opgelost voor beeld en geluid.

Als je het via de tv wilt doen dan kun je een optische kabel direct aansluiten tussen PlayStation en set. Maar, HDMI zou ook moeten werken maar check dan even de instellingen qua audio van de PlayStation. Mogelijk staat deze op optisch ingesteld terwijl je HDMI gebruikt.