Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Aansluiten homecinemaset op smart tv?


10 februari, 2017, Categorie:

Ik heb een wat oudere Bose Home Cinema set zonder HDMI-aansluitingen.

Op mijn tv alleen HDMI(Samsung UE55KS8000). Kan wel via optische kabel geluid overzetten naar de Bose, maar beeld kom ik niet uit. Mijn vraag is dus of er een verloopstekker bestaat van bv tulp/component/s-video naar de tv. De Bose is voorzien van een DVD-speler.

Antwoorden

Hi Vosseklosjes,

Als ik het goed begrijp wil je het signaal van de Bose DVD-speler (beeld EN geluid) splitsen in compoSIET (je TV heeft geen compoNENT aansluiting)/s-video en RCA (rood-wit tulp). Ik ga er dan van uit dat de DVD-speler via scart beeld en geluid uitstuurt en dat het dan gesplitst moet worden.

Zo’n verloopje bestaat wel als je even rondsnuffelt op internet. Maar ik denk eerlijk gezegd  dat het uiteindelijke resultaat zwaar zal tegenvallen op jouw 55 inch TV. Het beeld zal heel onscherp zijn en het geluid “slechts” stereo.

Mijn advies: koop een goede blu-rayspeler die je aansluit via HMDI op je TV. Het geluid vanuit de TV  via een optische kabel aanbieden aan je Bose die vervolgens keurig 5.1 zal laten horen. Of wellicht toch de Bose set vervangen? Een dergelijke TV verdient het eigenlijk wel om in “moderner” gezelschap te zijn om het uiterste er uit te halen 😉