Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Aansluiten dvd, via receiver op tv?


1 november, 2017, Categorie:

beste adviseurs,

Ik heb zojuist afscheid genomen van mijn oude tv, die nog de beschikking had over scart. Daarop had ik mijn dvd speler aangesloten. Tv was vervolgens via audiokabels verbonden met receiver om geluid via speakers te krijgen.

nu heb ik een nieuwe tv, waarop geen scart en/of mogelijkheden zijn om analoog te verbinen. Ik heb als startpunt de tv ontvanger aangesloten via hdmi op de ingang van de receiver. Vervolgens de receiver met hmdi naar de tv. Tv ontvangst is prima. Als ik nu echter de dvd op de receiver aansluit, via analoge audio en video kabels, dan krijg ik geen connectie met de tv. Die geeft dan aan dat er geen verbinding is.

Op diezelfde manier heb ik ook een wii spelcomputer, die ik ook in eerste instantie analoog heb aangesloten op de receiver. Dat werkt ook niet. Doe ik iets verkeerd? Tv heeft namelijk geen mogelijkheden om analoog aan te sluiten, slechts hdmi en component.

Alvast dank voor het meedenken!

mvrgr, michel

 

Antwoorden

Kan het zo zijn dat je de analoge ingang nog niet hebt geactiveerd/toegewezen in je receiver. Ik bedoel hiermee dat je de receiver zo hebt ingesteld dat als er een bepaalde ingang wordt gekozen op de versterker dat deze het signaal van de dvd-speler daadwerkelijk ontvangt (en vervolgens doorgeeft).

Dat zou eventueel kunnen. Ik heb namelijk de kabels aangesloten en ging er daarmee vanuit dat als ik input op dvd zet, dat eea zijn eigen routing dan zou vinden. Dat is dus blijkbaar niet het geval?

 

Ik was niet ingelogd…vandaar dat mijn reactie op anoniem stond.

Maar idd…ik heb het vermoeden dat je het daar moet zoeken. En dan specifiek aangeven in de receiver dat het een analoge bron betreft. Ik vermoed dat de tulpstekkers bij de dvd-input zitten nu. Vertel je receiver dus specifiek dat er een analoge bron is aangesloten op die input. Wees trouwens niet teleurgesteld over de beeldkwaliteit als je het aan de gang hebt. Het is een composiet-aansluiting die je zo realiseert: dat is echt de laagste kwaliteit signaal die er is 😉