Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Aansluiten BDS330 (Harman Kardon) op LG TV / UPC Horizon?


1 februari, 2014, Categorie:

Goedemiddag,

Ik heb een Harman Kardon BDS330 aangeschaft en het lukt mij niet om deze goed werkend aan te sluiten.
Op dit moment heb ik de UPC Horizon via HDMI-kabel naar de HDMI-1 ingang van de reciever.
De reciever zit met bijgeleverde HDMI kabel van de ARC HDMI naar de ARC HDMI van de TV.

Resultaat: ik selecteer de HDMI1 (ARC) van de TV bij de invoer en dan speelt hij UPC dus via de reciever af, inclusief geluid. Problemen die ik hier mee heb:

– Ik kan de TV speakers niet terug inschakelen en wil niet altijd via de BDS330 luisteren.
– Ik kan nog wel schakelen met de UPC afstandsbediening maar niet meer het volume, ook met de afstandsbediening van de TV kan ik het volume niet bedienen.

– Het geluid van de Smart TV zelf speelt niet af. Het geluid van UPC speelt gewoon door over de BDS330. Als ik handmatig de TV instelling op TV- speakers zet speelt hij ze zelfs allebei af.

Hoe los ik dit op? Ik wil gewoon de home cinema set inschakelen wanneer mij dit uitkomt.
Ik heb ook nog een optische kabel liggen maar deze lijkt de TV helemaal niet te herkennen- zowel niet van UPC kastje naar de reciever als reciever naar tv.

Alvast bedankt, Gr.

Antwoorden

Hoi,

Dat is het nadeel wanneer je iets via een receiver/set laat lopen. In de meeste gevallen is het dan niet mogelijk het geluid alleen via de speakers van de tv te laten horen. Check of de receiver over een audio en beeld passthrough-functie beschikt. Als dit niet zo is dan is een oplossing om een audiokabel tussen receiver en Horizon te leggen en een HDMI-kabel tussen Horizon en tv. Ook kun je de Horizon direct met HDMI op de tv aansluiten en de audio via ARC naar de receiver laten lopen wanneer gewenst.  

Hoi Martijn,

Bedankt voor je reactie.

In eerste instantie had ik UPC Horizon via HDMI aan de TV gelaten en via de ARC uitgang de reciever op de TV aangesloten. Dit was echter zonder resultaat, kreeg geen geluid.

Nu heb ik wel geluid van de TV en kan inmiddels ook alleen de TV speakers gebruiken (de reciever muten en volume van de TV openzetten). Heb alleen de indruk dat er een kleine vertraging zit tussen het beeld en het geluid als ik via de reciever afspeel.

Wat nu nog niet werkt is het geluid van de smart TV (youtube, muziek, streamen van films, uitzend gemist etc.) af te spelen. Dat snap ik niet wat dit zou volgens het ARC principe toch ook moet kunnen?

Ga morgen terug met de optische kabel want heb sterk indruk dat die helemaal niets doet.

Gr.

Nee, in dat is afhankelijk van wat de fabrikant implementeert. Veel tv’s kunnen het geluid van het Smart tv platform alleen via een audiokabel uitsturen, helaas.

Hoy ik heb een harman kardon home.ciname het hele pretpakket en een lg 50″ beeld scherm hoe krijg ik het geluid van de t.v naar de Harman kardon ??????