Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Aansluiten audio home cinema?


19 oktober, 2016, Categorie:

Geachte heer/mevrouw,

Ik heb heel veel informatie op uw website bekeken, maar ik twijfel nog steeds of ik het goed begrepen heb. Daarom stel ik u de volgende vraag maar even persoonlijk.

Op mijn home cinema set zit: 1 HDMI out, 2x HDMI in en een optical digital audio in-gang op. Op mijn smart tv zit: HDMI in: (DVI)1, (ARC) 2 en een HDMI in 3 en een optical digital audio out poort. Daarbij heb ik een digitale decoder met een HDMI poort, Optical S/PDIF poort, en een TV box (streamer) met een SPDIF en een HDMI poort, maar natuurlijk ook nog diverse analoge aansluitingen op alle apparatuur.

Nu is mijn vraag wat ik waar op moet aansluiten (dus welke kabel van welk toestel op welke poort)

U zou mij hier enorm bij kunnen helpen en ik dank u daarvoor al hartelijk.

Met vriendelijke groet,

Henry

 

Antwoorden

Ik zou zeggen; ales via hdmi op de home cinema set (twee apparaten dus) en dan middels de hdmi-out naar de tv. Dan heb je altijd geluid via je speakers.

Wil je dat niet dan de twee apparaten op de tv via hdmi en middels HDMI ARC terug naar de home cinema set. (home cinema set hdmi-out naar tv hdmi arc in).

Geachte Martijn Chel,

Dank u vriendelijk voor uw antwoord, maar ik heb dus (als ik het geluid via de speakers wil hebben, zoals u als eerste beschreef) geen optical verbinding tussen home cinema set en tv nodig?

Als ik het zo aansluit is het dan nog van belang op welke HDMI ingang van mijn tv ik gebruik, of moet dat ook de HDMI ARC in zijn?

Nee, alles gaat dan via de hdmi-kabels. Je sluit je apparaten rechtstreeks aan dus de tv hoeft geen audio terug te geven.

Nee, dat maakt niet uit.

Helemaal geweldig!

Nogmaals bedankt voor de heldere uitleg en snelle reactie!