Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Aansluiten home cinema en decoder?

Ad

30 december, 2014, Categorie:

Geachte Medewerk(st)er,

Ik heb een horizon setup box van UPC,  en wil graag de top 2000 via de decoder, digitaal, en mijn HCS beluisteren, maar om dit te doen moet ik ook mijn TV aanzetten.

Nu zitten er aan de achterkant van de SUB twee uitgangen de een is SPDIF (oranje) en een Optical, deze uitgang licht rood op als ik op de SUB een radiozender bv. NPO 2 kies.

Op mijn HCS  heb ik twee ingangen een AUX aansluiting waarop ik momenteel de Audio uit van de SUB via een rood/wit tulpsteker heb aangesloten, en er zit ook een Coaxial (oranje) aansluiting op.

Ik heb geprobeerd om de “twee oranje” poorten via een enkele tulpsteker aan te sluiten maar dan hoor ik echter niets, dus heb ik het vermoeden dat de digitale radio signaal alleen via de Optical uitgang wordt weer gegeven.

Mijn vraag is nu, kan ik de Optical uitgang van de SUB koppelen aan de Coaxial ingang van mijn HCS, en is daar een speciale kabel voor, of heb ik een speciale kabel nodig om de SPDIF en Coaxial beide oranje van kleur te koppelen?

Bij voorbaat dank, met vriendelijke groeten.

Ad.

Antwoorden

Wat bedoel je met de SUB?

Maar, het radiosignaal wordt via alle uitgangen weergegeven, niet alleen de optische. De optische is echter de enige waar je een lichtje in ziet. Dat zegt echter niks.

Wanneer je de coaxiale poorten gebruikt zou het ook moeten werken, maar stel alle apparaten hier dan ook op in. De decoder moet het via deze uitgang uitsturen en de set moet deze ingang herkennen (benoemen) en de set moet op de juiste ingang gezet worden.