Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Aansluit advies voor home cinema systeem?


21 oktober, 2013, Categorie:

Graag een aansluit advies betreffende onderstaande apparatuur zodanig dat ik dit met 1 afstandsbediening (sony) kan bedienen.

sony tv        kdl-46z4500

sony receiver      STR-dn840

sony bluray.   Bdp-s790

humax     Ir5200c

wii   Spelcomputer

mvrgr

rommy

Antwoorden

Hoi Rommy,

Bekijk deze pagina voor adviezen over aansluiten van je home cinema systeem.

Probeer zoveel mogelijk digitaal aan te sluiten op je receiver via HDMI. Vervolgens met één HDMI kabel naar je tv. 

Qua bedienen met één afstandsbediening is het afhankelijk van de afstandsbediening die je gebruikt en de mogelijkheden daarvan. Ook ligt het aan de HDMI-CEC ondersteuning van de verschillende apparaten. Daarmee kun je signalen om apparatuur te bedienen via HDMI versturen.

Hallo Martijn,

 

het et probleem hier is volgens mij dat de sony bdp-s790 zowel een blu ray speler is als een SACD speler , hoe maak je nu verbinding met de sony str-dn840 ? Door 2 HDMI aansluitingen ?

eentje voor blu ray en eentje voor SACD ? Of is alleen de blu ray verbinding genoeg ( zie achterzijde sony 840 HDMI connectie)

 

mvrgr Tom

Hoi Tom,

Waarom heeft dat er iets mee te maken? Ik volg je niet helemaal. Dat signaal kan door dezelfde (hdmi) kabel. De receiver kan vervolgens met beide signalen omgaan. 

Hallo Martijn,

ik heb inmiddels alles aangesloten met hdmi (humax, bluray en tv naar receiver  en nog een toslink van tv naar receiver).

Het probleem wat ik nu nog heb is het volgende:

Als ik het geluid van de tv over de receiver wil laten spelen dan moet ik dit op de receiver veel verder opendraaien dan dat ik bv. de radio wil beluisteren.

Als ik dus tv heb beluisterd en overschakel naar tuner dan knalt het geluid uit de boxen (zijn mijn buren niet blij mee

Dat is helaas een beperking war je weinig aan kunt doen. Sommige receivers beschikken over een instelling om het volume (standaard)  per input te bepalen. Daar zou je even naar kunnen kijken. Anders is het helaas rekening houden met het verschil.