Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Aanschaffen 4k blu-ray speler/recorder?


25 februari, 2017, Categorie:

hallo,

ik zou mij graag een 4k speler aanschaffen , maar één die ook tv-programma’s kan opnemen en kopieren op blu-ray schijfjes. kan iemand mij helpen ?

mvg,

frans callebaut

Antwoorden

Beste Frans,

Je bent waarschijnlijk hier terecht gekomen omdat je aan het speuren bent geweest naar een apparaat dat aan deze wensen voldoet en nog niet hebt gevonden. Anno 2017 is er bij mijn weten ook geen apparaat op de consumententenmarkt die hier in voorziet. Dit heeft meerdere oorzaken. In de tijd van mediaspelers met harde schijven, pvr’s en streamingdiensten, is het branden van tv-programma’s op een (blu-ray)schijf niet zo gangbaar meer. Denk ook aan de kosten van een schijfje: bd-r(w)’s zijn relatief kostbaar. Een ander issue heeft te maken met rechten die moeten worden betaald door omroepen aan bijvoorbeeld een producent/filmmaatschappij. Die zien niet graag dat hun materiaal gedupliceerd wordt op bijvoorbeeld blu-ray.

Als je veel technische kennis hebt, is er wel eea mogelijk via bijvoorbeeld een PC. Maar dit is niet bepaald plug and play.

hallo bart,

ik neem al 40 jaar tv-programma’s op. eerst op vhs, dan op super vhs, dan op dvd rw schijfjes. waarom zou opnemen op blu-ray schijfjes een probleem zijn ?

ik hou niet van harde schijven en streamen, ik heb liever  iets fysieks in mijn handen. opneembare blu-ray schijfjes zijn helemaal niet duur . philips heeft herschrijfbare blu-ray schijfjes aan 10 voor 25 euro; zo ook verbatim bijvoorbeeld. ik neem liever niet op via een pc. spijtig.

mvg,

frans callebaut

 

 

Beste Frans,

Hoe hard het ook klinkt deze tijd is helaas voorbij. Ook ik heb deze fases doorlopen en het is kwestie van je continu aanpassen aan de nieuwe technologie . Streamen  wordt steeds meer en meer de gangbare trend en het kwaliteitsverschil tussen fysieke disks wordt steeds kleiner. Ook opnemen op hard disk is ok met goeie kwaliteit naargelang de bron natuurlijk.

Dus de mogelijkheden zijn legio met deze nieuwe technieken waarom ze niet omarmen ipv ze af te wijzen.

Want voor je het weet ben je een dinosauriër in een nieuw tijdperk.

Veel plezier met de nieuwste technieken !

grtz

 

 

beste Frans,

Ik heb begin dit jaar in Duitsland ( media markt) een Panasonic bluray dvd recorder gekocht die prima draait op een smartcard van Ziggo in een ci-module. Bij Ziggo kun je nog smartcards huren . De Panasonic, model dmr bct 750  is zowel decoder als recorder waarop je van iedere opname 1 kopie kunt maken. Daarna wordt de opname automatisch van de 500gb hard disc verwijderd. Een aandader !

Herman Eijgendaal

hallo herman,

ik geloof best dat dit een prima recorder is, maar het is wel geen 4k recorder

mvg,

frans callebaut

Nee,dat klopt Frans.  De mediamarkt in Papenburg Duitsland heeft echter ook 4k recorders van Panasonic, zowel voor kabel als satelliet. Het model Dmr- HBC80EGK 4k UHD Bluray kost daar  840 Euro.  In Nederland levert Panasonic geen bluray recorders , dit tot grote ergernis van velen die hun oude analoge Panasonic waardeloos zien worden.

Groet,

Herman

 

 

hallo herman,

je hebt gelijk dat zijn 4k recorders, maar je kan daar enkel maar in 4k opnemen op de harddisk , je kan niet kopieren in 4k op een blu-ray disc, dus hebben deze toestellen volgens mij geen zin. ik wil een 4k opname op een disc en niet op een harde schijf, ik wil 4k opnames bewaren op een disc en niet op een harde schijf.

mvg,

frans

Een antwoord toevoegen