Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Aanschaf: Samsung UE55JS9000 S-UHD of LG Oled 55EG910V?


30 november, 2015, Categorie:

Wij willen een nieuwe smart tv aanschaffen en dachten aan Samsung UE55JS9000 S-UHD of LG Oled 55EG910V. Welke kunnen wij het beste aanschaffen, op deze tv moet er ook goed op kunnen worden gegamed (fanatiek). Wij zijn er inmiddels wel achter dat de Samsung een lage input-lag heeft (24ms) maar wij komen er helaas maar niet achter hoe de LG het doet.

Graag vernemen wij ervaringen en tips van o.a het kijken (beeld), geluid, gaming en eventuele problemen bijv. bij updaten, instellingen, opnemen op externe harde schijf enz.

 

 

 

Antwoorden

Qua kwaliteit zul je de reviews even door moeten nemen maar qua input lag doen oled tv’s het over het algemeen prima. Ook dat is echter in internationale reviews te vinden.

Ook ik zou voor Oled gaan, stukken beter als welke Samsung LED, of het nu een uhd of suhd (kleurentrucjes) is, OLED heeft: echt zwart, 170 graden kleuren hoek zonder verlies van opzij.

Kijk maar eens goed naar een Samsung van opzij en je ziet een grijze waas.

Gezien iedere pixel bij Oled apart wordt aangestuurd zou theoretisch dit toestel sneller moeten zijn.

 

Goedendag,

Bedankt voor jullie antwoorden, oké het waren er maar 2 antwoorden, maar wel hele bruikbare antwoorden. Wij hebben gekozen voor de LG Oled tv, echter hebben we nu wel voor de LG 55EG960V gekozen.

 

 

Een erg goede keuze, een prachtige beeldkwaliteit maar dat hebben jullie waarschijnlijk al gezien!

Veel kijkplezier.