Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

5.5 of 7.2 systeem gebruiken om stereo muziek te beluisteren?


29 januari, 2018, Categorie:

Ik wil een stereo reciever aanschaffen om goede stereo muziek te beluisteren. Het aanbod is klein. Kan ik ook een 5.1 of een 7.1 systeem gebruiken of is een 2 kanaals systeem beter?

Antwoorden

Beste,

Stereo is stereo dus voor de pure stereo ervaring zou ik persoonlijk altijd opteren voor de 2 kanaal opstelling. Wil je een meer allround systeem die ook voor film moet dienen is het weer een ander verhaal.

Dus de keuze is puur persoonlijk maar stereo is….

Veel plezier met je koopjacht !

Een AV receiver is multi-functioneel. Er zijn heel erg goede AV receivers met 5.x, 7,x, 9,x of 11.x kanalen. Je kunt al die kanalen gebruiken of slechts een deel daarvan.Heel veel mensen gebruiken slechts een deel van de kanalen. Vaak een 5.1 opstelling terwijl de receiver nog meer kanalen heeft. Er zijn maar weinig mensen die ook speakers in hun plafond hebben.

Je kunt ook voor zo’n receiver kiezen vanwege de AV (beeld) mogelijkheden, zodat je bluray, TV box, spelcomputer etc etc, allemaal makkelijk via die ene receiver op dezelfde TV aansluit. En dat terwijl het geluid gewoon via je set speakers komt. Voor steroe luisteren gebruik je dan alleen de frontspeakers.

Je kunt als 5.1 set een complete goede/dure set met speakers gebruiken. Maar je kunt ook een iets eenvoudigere 5.1 set (bijv. met kleinere spreakers) nemen en dan alleen de twee frontspreakers vervangen door echt heel goede speakers. Dan heb je zowel 5.1 voor films als perfecte stereo voor je CD’s.

 

 

 

ik zou voor een sp33 van primare gaan. kun je zelf je eindversterkers kiezen. neem dan een goede 2 kanaals eindversterker. heb je top stereo geluid. en moet je maar kijken wat je uitgeeft aan andere eindversterkers. bijvoorbeeld via marktplaats. sluit er een densen b320+ op aan. en je heb geweldig geluid.

Koop nooit een dolby receiver als je naar goede stereomuziek wilt luisteren. Losse versterker, paar goede zuilen evt met een goede streamer zoals Bluesound en een wereld van beleving gaat open. Ga naar een vakaudiozaak en niet naar een grootgrutter die op provisie staan.