Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

5.1 of 5.1.2 of 5.1.4?


24 juli, 2018, Categorie:

Hallo,

Ik heb wat advies nodig. Ik ga verhuizen en ik wil graag een nieuwe speakerset. Ik heb een nu ongeveer 3 jaar een polk audio TL1600 5.1 set en ik wil graag een betaalbare atmos speakerset aanschaffen.

Op internet zag ik de ONKYO HT-S5805 en ik las er redelijke verhalen over. Het liefst heb ik de atmos speakers op het plafond, dus ik dacht er over na om ONKYO skh-410 erbij te kopen en achter mijn bank op het plafond te plaatsen. Dan heb ik aan de voorkant 2 atmos speakers die kaatsen tegen het plafond en aan de achterkant twee atmos speakers aan het plafond (5.1.4 opstelling). Wat is jullie ervaring met atmos speakers en wat raden jullie mij aan?

Rayyaan

 

Antwoorden

Ik zou vooral kijken naar wat bij elkaar past. Er zijn niet echt slechte Atmos-speakers (ja, ook niet die voor een paar tientjes) want het gaat vooral om effecten. Ik heb zelf de B&W AM1 modellen als Atmos-hangen. Perfect; doen wat ze moeten doen. Bereik is niet supergroot en het zijn ook geen high-end speakers, maar dat hoeft voor aan het plafond niet.