Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

5.1 home cinema / playstation 3?


18 juni, 2014, Categorie:

Goedemorgen,

Binnenkort ga ik op mezelf wonen en wil ik een home cinema set kopen voor in mijn huis.

Nu zat ik zelf te denken aan een Harman Kardon home cinema set set 5.1 (HKTS 65BQ), daarbij wil ik een Smart tv van Samsung (8 serie) erbij gaan kopen.

Op dit moment beschik ik over een Playstion 3 en nu zou ik graag  willen weten of ik een receiver nodig heb voor mijn home cinema set, of dat ik dit kan regelen met mijn playstation 3?

Is een receiver overbodig wanneer je een playstation 3 al in huis hebt, of zorgt een receiver voor beter geluid van de home cinema set?

Ik neem aan dat de home cinema set aan de televisie moet worden bevestigd, terwijl dit normaal aan een receiver wordt gedaan.

Graag zou ik hier wat meer informatie van willen.

m.v.g.

Damon

Antwoorden

Beste Damon,

Ik denk dat je in de war bent met een aantal zaken. Een receiver/versterker is namelijk het apparaat waarop de speakers worden aangesloten. De speakers kun je niet aansluiten op een PlayStation.

Als je een alles-in-één home cinema set koopt zit de receiver vaak verwerkt in een apparaat waar ook de dvd of Blu-ray speler in verwerkt zit. Lees onze tips en adviezen even door voor alle info over home cinema sets en receivers.

Martijn,

bedankt voor je snelle antwoord.

Vanmiddag heb ik even contact gehad met een medewerker van Harman kardon.

Hij vertelde mij dat ik het beste een AVR 161 receiver kan kopen, zodat ik een receiver heb en daarbij mijn dvd’s via de playstation kan afspelen.

Weten jullie misschien alternatief receiver, welke goed omschreven word?

Ik zou gaan voor de bose 520 hij beschikt over een unify systeem en daar kunnen meerdere playstation op ook de 4 en veel meer PS er zit geen bleu ray player in maar die heb je al voor 5 tientjes .