Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

4k ultra blu ray speler op een full hd scherm, gaat dat?


31 juli, 2016, Categorie:

Ik heb sinds 1 jaar een Lg full hd oled scherm, en ben van plan om een 4k ultra blu  ray speler te kopen.

Kan die speler gewoon 4k ultra afspelen op een full hd scherm?

Antwoorden

Nee, je ziet max HD kwaliteit.

Afspelen? Ja hoor!

Maar in jouw geval gebeurt het tegenovergestelde van wat bij de meeste mensen gebeurt. Downscalen IPV upscalen. Apart.

Als jij een UHD schijfje erin stopt, krijgt de tv een 2160, 10 bit en waarsscijnlijk hdr informatie waar hij niets van begrijpt. Dan gaat hij alles terugrekenen. Ik heb nooit een UHD speler gehsd, maar ik hoop dat je hem op een hd mode kan zetten, dan krijgt je tv niet zoveel informatie war hij toch niets mee kan.

Waarom heb je uberhaubt een hd oled gekocht als je uhd in gedschten had?

Of… als je hd prima vind, waarom 500 € neertellen IPV 150?

inderdaad afspelen is nooit een probleem. Ik heb zelf de panasonic UHD blu ray speler 900 en aagesloten op mijn panasonic (HD) plasma scherm… geloof me, je ziet verschil, nog scherper etc dan de gewone blu ray. De kleuren zijn erg mooi en vol.. Ja, het is geen 4K maar toch een stap vooruit. Ik ben al mijn blu rays weer aan het bekijken en speel ook gewoon 4K gekochte UHD blu rays. Als ik ze vergelijk, stilstaand zelfde beeld op tweede aangesloten blu ray speler, is het verschil overduidelijk.

Ja inderdaad geen HDR etc maar laat dit je niet weerhouden als je blu ray speler wil gaan vervangen voor 4K speler, gewoon doen 🙂

Je komt met de kleurweergave in de knoei gezien UHD Blurays HDR hebben en dan krijg je erg leijke onnatuurlijke kleuren als je TV geen HDR kleuren kan weergeven.