Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

4k tv helderheid winkel?


5 maart, 2017, Categorie:

als men  gaat kijken voor een nieuwe 4k tv (voorbeeld een sony 4k) (bij  voorbeeld mediamarkt) dat de helderheid en ook de kleuren mooier uit komen dan thuis in de huiskamer zou dat te maken hebben met het volle licht van de winkel? indien ja dan zou het om de mensen te misleiden zijn?

Antwoorden

In een winkel ziet het er altijd anders uit, daar moet je niet kijken naar de beeldkwaliteit. De ruimte is anders, de verlichting is anders, de content is anders en de beeldinstellingen zijn anders. Daar kan het allemaal aan liggen. Als je qua beeldkwaliteit wilt vergelijken kun je beter de reviews lezen.

Voorbeeld; in de winkels wordt vaak de ‘levendig’ of ‘dynamische’ modus gebruikt. Thuis is het aan te raden de ‘bioscoop’ of ‘film’ modus te gebruiken voor een natuurgetrouwe weergave.

Kom je in een goede vaakzaak dan zul je zien dat de tv beter en eerlijker is afgesteld.

Daar kun je ook vaak normale tv uitzendingen zien buiten alle opgepepte 4K demo’s.

Helaas is de verlichting vaak van tl buizen en dit zorgt voor een ander beeld.

Mediamarkt en consorten laten hun tv’s in de instelling staan die door de fabrikant is ingesteld, vaak is dit de demo dynamische stand, en die is veel te veel overbelicht.

Er ontbreekt daar de kennis om tv’s eerlijk en goed af te stellen. Helaas hebben veel consumenten niet de kennis in huis om de tv goed in te stellen waardoor ze niet optimaal kunnen genieten van het mooie beeld.

Gelukkig kun je op deze site nog kennis opdoen hoe het wel moet, een goede tv zaak zal je hier ook mee kunnen helpen. Laatste tip: heb je weinig kennis in huis, kies dan de bioscoopstand van je tv, nu heb je de tv ongeveer 90% van de optimale stand staan. Even wennen want het beeld is donkerder maar na een paar weken wil je niet meer naar de standaard instelling.