Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

4k speler cambridge audio?


12 augustus, 2017, Categorie:

hallo,

in maart werd er een cambridge audio 4k speler aangekondigd waarvan ik de specificaties gezien heb en die wel een dac en analoge outputs heeft in tegenstelling tot die die volgende maand op de markt komt en die mogelijkheden niet heeft. waar is dat andere toestel dan gebleven of komt dat later  misschien nog op de markt ?

mvg,

frans callebaut

Antwoorden

Frans,

 

Zoals het er nu voorstaat zijn er waarschijnlijk keuzes gemaakt en is de analoge en dac toevoeging voorlopig in de koelkast gestopt.

Nu is er voorlopig geen model aangekondigd die dit wel aan boord zou hebben maar het kan snel veranderen . Dit model was ook gehuld in dikke mist dus wie weet ! (ook ik was misleid)

Als dit model aanslaat bij zijn doelpubliek en er is vraag naar de analoge en dac surplus zal een ander high end model bijna een must worden dus fingers crossed. ( zie oppo 203 en 205)

Mvg,

Dag Frans, zoals ik in een reactie ook al aangaf; dat was een gerucht. En een gerucht kan op vele manieren beïnvloed zijn, zelfs de afbeelding. Houd er vooral niet aan vast totdat iets bevestigd is.

Beste Frans,

De CXU werd gelanceerd aan € 1.399,-

Uiteindelijk heeft men deze moeten laten dalen tot € 799,-

Niet omdat het toestel zijn geld niet waard was, maar het moest verkoopbaar blijven.

Deze hoge (terechte) prijs was dan ook te wijten aan het feit dat de CXU prima DAC’s aan boord had met een 7.1 uitgang en volledige voorversterking voor surround.

Dit heeft in feite enkel maar zin moest men hier een 7 kanaals eindversterker op aansluiten, via een surround receiver gebeurt dit immers via HDMI en worden de DAC’s van de receiver gebruikt, wat in 99 % van de gevallen dan ook gebeurt.

Ik vind de beslissing van Cambridge om bij de nieuwe CXUHD deze DAC’s en voorversterking weg te laten dan ook een goede keuze, om op deze manier toch een 4k high-end toestel met een betaalbare prijs te kunnen aanbieden. Je krijgt toch 2 HDMI-uitgangen en een optische en coaxiale digitale uitgang. Deze laatste laten je ook toe de CXUHD aan te sluiten op een stereo-versterker met ingebouwde DAC of op een externe DAC.

Wat is uw frustratie Frans en waarom wil je per se die analoge 7.1 ?

Mvg,

Gino – Audiohouse

hallo, de bedoeling van de analoge aansluitingen is dat de dac van bijvoorbeeld de oppo udp-205 beter

is dan van de surround receivers en surround voorversterkers. de oppo udp-205 heeft de beste dac aan boord die er is: sabre ess 2038, terwijl de receivers en voorversterkers een dac hebben die duidelijk minder van kwaliteit is . ook voor sacd  en dvd-audio (waarvan ik er samen honderden heb en er nog regelmatig koop) geven de analoge aansluitingen een beduidend betere geluidskwaliteit dan hdmi.

mvg, frans callebaut

de cxu waarvan jij spreekt is geen 4k speler, hij scaled alleen op naar 4k.

Inderdaad frans en dan stellen ze de vraag : Allez man, waarom koop je niet bij een lokale dealer !

 

grtz

Beste Frans,

Blijkbaar werd mijn reactie niet goed gelezen of verkeerd geïnterpreteerd, hopelijk krijgen we van Martijn een meer zinnige reactie dan deze van Sir met zijn OLED’s.

Mvg,

Gino

Beste,

U klinkt  geagiteerd en dat is uw goed recht. Alleen hoef ik mijn producten niet te slijten aan onwetende consumenten u wel blijkbaar.  Blijkbaar is Frans geen onwetende consument en kent hij het product beter dan u ! Spijtig genoeg heb ik maar één oled en hebt u vrij lange tenen .

Mvg,