Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

4K beeld met geluid via niet 4K receiver?


2 oktober, 2016, Categorie:

Ik heb een Denon AVR zonder 4K passthrough. Ik zou dus een nieuwe receiver kunnen kopen en alles opnieuw installeren en configureren, maar het geluid is eigenlijk prima.

Ik heb een Mac Mini met 4K output via HDMI, die ik gebruik als mediacenter. Ook vanaf een NAS speel ik 4K films af. Daarnaast gebruik ik een Nas en Sonos voor muziek.

Tot nu toe gebruikte ik de receiver als hub, maar die geeft dus geen 4K beeld door. Als ik de Mac Mini via de TV afspeel heb ik wel 4K beeld. Kan ik dan de ARC aansluiting op de receiver en de TV gebruiken om het geluid toch via de versterker te krijgen, terwijl de HDMI kabel van de Mac Mini niet eerst naar de receiver gaat, maar naar de TV ? Ik hoop dat ik me duidelijk heb uitgedrukt.

Het komt er dus eigenlijk op neer, dat ik niet de receiver maar de TV als hub gebruik. Mis ik iets ? Ik kan dan toch nog steeds muziek van mijn Sonos op een HDMI aansluiting op de receiver laten staan, aangezien ik daar niet de TV voor aan wil  hoeven zetten ?

Antwoorden

Je bent duidelijk en volgens mij werkt het precies zoals je omschrijft. Ik zou zeggen; sluit het aan en check of het goed werkt.