Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

40 inch oled tv?


13 november, 2018, Categorie:

ik sta op punt een nieuw tv toestel te kopen. Probleem is dat alleen een 40 inch tv in de kast kan!Komen er binnenkort 40 inch oled toestellen op de markt???

Antwoorden

Beste,

Nee, de kostprijs ligt veel te hoog voor het produceren van zulke schermen en de vraag is klein.

Spijtig maar dat wordt een stevige zoektocht voor u naar een scherm die kan wedijveren met een oled.

Succes !

40 inch schermen maken gebruik van een VA paneel, veel licht, zeer slechte kijkhoek, fletse kleuren van opzij. Koop je een 43 inch, dan heb je vaak een IPS scherm met mooie kijkhoek en warme kleuren. Prachtig voorbeeld is de Sony KD43XF8599. 100hz panel met IPS. Deze komt best goed in de buurt van een Oled. Overigens komt er misschien in 2020 een 49 inch Oled. Voor 2019 niet!

Beste,

Hier ga ik je toch niet in volgen. Ips panelen hebben een slechte contrast waarde waardoor zwart zelden zwart is ( waardoor ze overigens nooit in de verste verte nooit in de buurt van een oled zullen komen )hebben een iets betere kijkhoek en ja je kan toch moeilijk Samsungs Q9  series en consoorten (va panelen ) toch moeilijk van fletse kleuren betichten.

grtz

Alle VA panelen worden flets van opzij, ook de topmodellen van Samsung. Dit is het 1e voordeel van een Oled. Verder is het een kwestie van smaak, ik prefereer een IPS vanwege de warme kleuren. VA vindt ik veel te onnatuurlijk en te fel.

Waarom vissen alle televisie producenten in de zelfde vijver?

Vanaf 55 inch kan je een televisie kopen met de nieuwste technologie en Oled resp. Qled scherm.

In de meeste woonkamers zit men ± 3 meter van de televisie af.

Derhalve zal de eerste fabrikant met een televisie in de range van 40 t/m 45 inch enorm scoren.

 

43 inch is een populaire maat. 49 inch was bij ons vorig jaar de meest verkochte maat. Al ruim een half jaar is de vraag naar 55 inch erg groot. Je hoort van de klant na een tijdje dat de gewenning erg kort was en dat ze absoluut niet meer kleiner willen.

Vooral ouderen zijn in voor een grotere beeldmaat. De tv haters zullen bij 32 inch blijven hangen.

Het huidige digitale signaal op een moderne tv en vooral Oled is prima te bekijken vanaf +/- 3 mtr.

Helaas staan veel tv’s veel te fel afgesteld waardoor het beeld erg op je af komt.

Terugzetten naar Bios instelling en het genieten kan beginnen.

Ik wacht tot 40” inch uitkomt.

mijn Plasma (11jaar oud ) is supermooi. Haast te vergelijken met Oled.

Gebruikt alleen veel energie.

Dat wordt zeer lang wachten dus 😁

Dat is hetzelfde als wachten op nieuwe Plasma’s! Die komen er ook niet. Met een beetje geluk in 2020 een 49 inch!

😂😂😂

Ik las vandaag dat LG van plan is een 48 inch Oled TV op de markt te gaan brengen.

Het zal nog wel even wachten zijn, maar het heeft mijn volle aandacht.

Mijn interesse ging uit naar 43 inch Oled TV, maar een 48 inch Oled TV past ook in mijn woonkamer, zonder extreem irritant aanwezig te zijn.

Derhalve wachten en hopen dat mijn “Panasonic” Plasma TV van inmiddels ± 12 jaar het nog een tijdje blijft doen. (Nog steeds prachtige kleuren en een goed beeld.)

 

Panasonic heeft net een 4K 40″ TV uitgebracht met goede specs. https://www.panasonic.com/nl/consumer/televisies/led-tv/4k-tv/tx-40gxw804.html  en nano bezel, kwam deze ook tegen in een nieuwe VIP-Bus van www.vipbus.nl maar staat daar nog niet online. Komt m.u.v. het zwart zeker in de buurt van O/Qled, vergelijkbare kijkbeleving en ook onder een schuine kijkhoek wordt het beeld niet flets. Prima d’r best gedaan om dit gaatje in de markt te vullen.

 

Forget it met een 40 inch! Daar zitten VA panelen in met zeer slechte kijkhoek! In de 43 inch 938 zit een IPS panel, 100x mooier dan welke 40 inch!

  • Ik las onlangs het volgende bericht:
  • *LG brengt in 2020 oledpanelen op de markt voor 48″-tv’s

LG Display begint volgend jaar met de productie van oled-panelen die uiteindelijk deel moeten gaan uitmaken van 48″-oled-tv’s. De 48″-panelen moeten ook ergens volgend jaar beschikbaar komen. Tot nu toe hebben de kleinste oled-tv’s een diagonaal van 55″.

Oh Chang-ho, de onderdirecteur van de tv-afdeling van LG Display, heeft dat in een interview met China Business News laten weten, schrijft de Zuid-Koreaanse krant The Elec. Volgens hem is het uitbrengen van 48″-oled-panelen in 2020 onderdeel van een strategie om LG Displays positie in de high-end tv-markt te behouden en tegelijkertijd aanwezig te zijn in de standaard- en premiumsegmenten.

Het werd in maart al duidelijk dat LG in de toekomst 48″-oled-tv’s met een 4k-resolutie gaat maken, al was toen nog niet duidelijk wanneer die op de markt zullen verschijnen. Dat is ook nu nog onduidelijk. Als de 48″-panelen ergens in de loop van 2020 voor het eerst worden geproduceerd, ligt het voor de hand dat de eerste 48″-oled-tv’s in 2021 verschijnen.

Bij 48″-oledpanelen komt de pixeldichtheid op 91,8ppi uit, terwijl dat bijvoorbeeld bij de 65″-oledpanelen op 67,8pp uitkomt. Het paneel van de 88″-oled-tv met een 8k-resolutie, die in het derde kwartaal van dit jaar uitkomt, is de ppi 100,1

LG Display will be rolling out 48-inch OLED TVs in 2020, according to a top executive.

The new 48-inch OLED TV is to feature a 4K high definition resolution. This means picture quality will stay unchanged while the size goes down. In terms of pixel density also, the 48-inch TV is technologically more sophisticated than existing OLED TVs of 55-inchs and larger.

The pixels per inch – the measure for pixel density – for the 48-inch 4K OLED TV will be 91.8. A larger 55-inch TV with the same picture resolution has a lower PPI of 80.1, while the 65-inch has a 67.8 PPI, and the 77-inch a 57.2 PPI.

출처 : THE ELEC, Korea Electronics Industry Media(http://en.thelec.kr)

 

Beste,

Intussen is er een stoelendans geweest bij de top van LG Electronics die het dochterbedrijf LG DISPLAY op de vingers heeft getikt over voorbarige releases. De OLED divisie leidt op wereldschaal zware verliezen dus alle hens aan dek bij LG dus als die 48 inch er komt dat wordt nog even afwachten.

mvg,

Mei 2020, introductie Oled 48 inch.

Eerst zien dan geloven.

En daarbij 48 inch is nog geen  40 inch !

Dat ben ik met je eens, maar wel veel aantrekkelijker dan 55 inch.