Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Receiver kopen en instellen: advies en tips

Een belangrijk onderdeel van een home cinema-systeem dat samengesteld is met losse componenten is de receiver, ook wel av-receiver genoemd. Dit onderdeel van je home cinema-systeem ontvangt alle inkomende signalen en zorgt ervoor dat je speakers voorzien worden van een signaal en het beeld richting de tv gaat. Op deze pagina vind je alle tips en adviezen voor het kopen van een receiver, maar ook tips en adviezen voor het optimaal instellen van je receiver. Daarnaast geven we je uitleg over de belangrijkste functies en features.

 


Receiver kopen, tips en advies

De basis

Voordat je duikt in de wereld van de receiver of de versterker is het goed om de basis te begrijpen. Wat is een av-receiver nu precies, wat doet het apparaat, wat kun je erop aansluiten en waarom is het dan geen versterker? We leggen je de basis van de receiver uit in onderstaande artikelen.

 


Receivers kopen, tips en advies

Av-receiver kopen

Het kopen van een nieuwe receiver is niet makkelijk aangezien er honderden verschillende functies zijn waar je rekening mee kunt houden. In onderstaande artikelen geven we een aantal tips voor het kopen van een av- receiver.

 


Tips en adviezen voor gevorderden

Av-receivers zijn complexe apparaten met tal van mogelijkheden. Zo kun je er verschillende bronnen op aansluiten, zitten ze vol met features, zijn verschillende luidsprekeropstellingen mogelijk en heb je de keuze uit een groot aantal surroundformaten. Daarom vind je hieronder een uitleg van de belangrijkste features en functies.

Termen en specificaties

Receivers komen met tal van features, termen en specificaties die je misschien niet allemaal evenveel zeggen. In onderstaande artikelen lichten we een aantal van deze termen en diverse belangrijke specificaties van receivers uit.

Audioformaten

Het doel van een receiver is natuurlijk vooral het weergeven van audio. Dit kan tweekanaals (stereo) audio zijn in de vorm van muziek, maar het kan ook meerkanaals audio (surroundsound) zijn voor de weergave van films. Er zijn diverse audioformaten die door receivers ondersteund worden, waarvan we de belangrijksten in onderstaande artikelen behandelen.

How-to

Als je alle kennis vergaard hebt en de receiver die bij jouw opstelling past aangeschaft hebt komt het neer op een optimale instelling. Hoe stel je die receiver nu precies in, hoe sluit je andere apparatuur aan en hoe krijg je media via je receiver op je tv of over je luidsprekers?

 


Meer tips en adviezen voor het kopen en instellen van apparatuur

Wil je meer weten over luidsprekers, over bijvoorbeeld de opstelling ervan of de specificaties? Lees dan meer in onze tip-sectie over luidsprekers. Voor meer informatie, meer tips en adviezen en alles wat je moet weten over het kopen van home cinema producten kun je terecht in onze homecinema informatiegids. Hier vind je onder meer informatie over oled en lcd tv’s, luidsprekers, Blu-ray spelers, accessoires en netwerk streaming.

 • Delen:

Reacties

 1. Antoon
  07 mei, 2015 om 18:20

  Hallo , ik zoek een receiver 2.0 , vinden jullie de Onkyo TX-8030 een goede keus , ik meoet een dvd/cd/tv er op aansluiten , en heb Energy vloerspeakers ( 125 w ) BVD : Antoon

 2. Ferdy
  04 februari, 2020 om 17:56

  Antoon denk dat de Yamaha HTR-4072 (RX-V485) een betere keuze is. Pas op het vermogen is minder dan de luidsprekerbox maximaal kan verdragen, maar onthoudt ongeacht de prijsklasse indien er vervorming optreed direct het volume verminderen. Het door jouw genoemde type heeft o.a. géén HDMI.

  Met vriendelijke groet

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.