Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Netwerk en streaming: advies en tips

Tegenwoordig kan zo goed als alles draadloos. Zo kun je bestanden (media) vanaf een pc of ander apparaat draadloos naar je receiver of tv sturen middels diverse streaming-technieken. Denk bijvoorbeeld aan het afspelen van een film op je pc die op je tv verschijnt, of het weergeven van muziek die op je tablet staat via je receiver of home cinema-set. Er zijn verschillende standaarden en certificaten op de markt te vinden waardoor het soms wat onoverzichtelijk kan worden wat je nodig hebt. Op deze pagina vind je belangrijke informatie over hoe je media binnen je netwerk kunt delen/streamen richting je home cinema-systeem.

 


tips en advies netwerk en streaming

Streaming tips en adviezen

Zoals gezegd kan het streamen van content op verschillende manieren maar niet elk apparaat in je home cinema-systeem en thuisnetwerk beschikt over dezelfde mogelijkheden. Daarom is het verstandig te kijken welke standaarden ondersteund worden zodat alle apparaten in je thuisnetwerk met elkaar kunnen communiceren. Hieronder vind je een uitleg van de belangrijkste standaard met tips en adviezen over het gebruik.

De basis

Wat je in de basis over netwerken en het streamen van media moet weten is hoe multiroom audio precies werkt en welke mogelijkheden je hebt om je audio en video richting een tv, een receiver of een speaker te streamen.

Verschillende standaarden en mogelijkheden

Er zijn veel verschillende standaarden en technieken die je kunt gebruiken om audio (en soms video) draadloos te streamen en dus op een tv, via een receiver of via een luidspreker weer te geven. De ondersteuning hangt af van het apparaat dat je gebruikt.

Diensten

Audioformaten

Als je muziek wilt gaan streamen (of via bijvoorbeeld USB wilt weergeven) dan wil je natuurlijk van de hoogste kwaliteit genieten. Hoge resolutie audio (hi-res audio) is de hoogste kwaliteit van muziek.

How-to

Hoe koppel je verschillende apparaten met elkaar, wat heeft invloed op de kwaliteit en hoe stream je nu jouw favoriete muziek naar een receiver of speaker? We leggen het uit in onze how-to-artikelen.

 


Meer tips en adviezen voor het kopen en instellen van apparatuur

Voor meer informatie, meer tips en adviezen en alles wat je moet weten over het kopen van home cinema producten kun je terecht in onze homecinema informatiegids. Hier vind je onder meer informatie over oled en lcd tv’s, receivers, Blu-ray spelers, luidsprekers en accessoires.

  • Delen:

Reacties

  1. Jasper
    16 augustus, 2018 om 18:57

    Dag,

    Ter vervanging van mijn AirPort Express overweeg ik de Yamaha WXAD-10 of WXC-50 aan te schaffen. Ik ga het voornamelijk gebruiken om Alac bestanden via iTunes af te spelen via AirPlay. En ik ga er radio mee afspelen. Het wordt aangesloten op mijn bestaande versterker en luidsprekers. Ik twijfel welk apparaat ik zou aanschaffen. Wat is jullie advies?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.